TTC postaví v Praze datové centrum za stamiliony

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
23. 9. 2013 7:25
Centrum vyroste v objektu, který dříve sloužil jako vysokokapacitní tiskárna
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Dodavatel telekomunikačních řešení TTC Telekomunikace postaví v pražských Malešicích datové centrum, které zvýší kapacity společnosti zhruba trojnásobně. Stát by mohlo až 800 milionů korun, píše deník E15.

"Poslední dva až tři roky nám naše kapacity už nestačí a musíme odmítat klienty," řekl deníku výkonný ředitel TTC Telekomunikace Radek Majer.

Centrum vyroste v objektu, který dříve sloužil jako vysokokapacitní tiskárna. Jeho rozloha bude 4000 metrů čtverečních, firma ho vybuduje po částech. "Reálně bychom mohli mít celý projekt hotov do čtyř let," sdělil E15 Majer.

S novým datovým centrem firma podle deníku zaútočí na pozici jedničky na českém trhu, kterou je nyní společnost GTS Czech. TTC se již účastní několika tendrů, které by měly pomoci kapacitu centra vytížit.

"Pokud uspějeme, budeme mít zaplněné zhruba dvě třetiny plánované plochy," řekl deníku Majer. U TTC si plochy pro své servery stále pronajímá například Seznam.cz, ten ale postaví vlastní datové centrum v Horních Počernicích.

TTC je dodavatelem telekomunikačních řešení do sítí telekomunikačních operátorů, soukromého sektoru i státních organizací.

 

Právě se děje

Další zprávy