Podruhé už kontrola nepřijde? Restaurace, které ignorovaly EET, kašlou na účtenky dál

ČTK ČTK
29. 8. 2018 16:24
Pracovníci finanční správy zkontrolovali provozovny, kde došlo k porušení zákona o EET. Podnikům, které opět podváděly, hrozí až půlmilionová pokuta.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: RychláPokladna.cz - One Pub

Praha - Téměř třetina obchodů a restaurací v Praze, jež dříve porušily předpisy o elektronické evidenci tržeb (EET), chybovala opět. Vyplývá to z kontroly Finanční správy, jejíž výsledky ve středu oznámila Radka Musilová z pražského finančního úřadu. Chybujícím podnikům hrozí až půlmilionová pokuta.

Pracovníci Finanční správy zkontrolovali stravovací a maloobchodní provozovny, které byly v minulosti pravomocně potrestány za porušení zákona o evidenci tržeb. V nich pak provedli 95 kontrolních nákupů. "Téměř ve třetině případů opětovně došlo k porušení zákona o EET a provozovatel neodeslal data o nákupu do systému evidence tržeb," sdělila Musilová.

Již jednou pokutovaní provozovatelé podniků se podle ní spoléhají na štěstí. "Akce ukázala, že potrestaní provozovatelé v mnoha případech naivně sází na to, že u nich znovu kontrola evidence tržeb již neproběhne," uvedla.

 

Právě se děje

Další zprávy