Video: Škoda ukázala tramvaj, kterou vyrábí pro německý Chemnitz

on on
27. 9. 2018 15:54
Podívejte se na moderní tramvaj, se kterou plzeňská Škoda uspěla v tendru pro německý Chemnitz.
Plzeňská škodovka ukázala nový typ tramvaje, který bude jezdit v německém Chemnitzu

Plzeň - Škoda Transportation poprvé ukázala tramvaj ForCity Classic, které vyrábí pro německé město Chemnitz (Saská Kamenice).

"Už v roce 2012 jsme v tomto saském městě měli unikátní možnost vozit cestující v testovacím provozu v naší nízkopodlažní tramvaji ForCity Alfa. Tehdejší provoz byl vyhodnocen v rámci průzkumu zákazníků velice úspěšně. Jedná se tedy o dlouholetý výsledek práce našich obchodníků, techniků, konstruktérů a dalších, kterým patří velký dík," řekl již dříve Tomáš Ignačák, místopředseda představenstva Škoda Transportation.

Dalších osmdesát tramvají ForCity Smart dodá Škoda pro cestování mezi městy Mannheim, Ludwigshafen a Heidelberg. To představuje největší exportní tendr, ve kterém plzeňská společnost za svou historii zvítězila. V rámci kontraktu obdržela německá strana i opce na dalších 34 vozidel. Celková hodnota základní dodávky bude téměř 7 miliard korun.

V posledních měsících Škoda Transportation uspěla i v dalších výběrových řízeních. Za dvě miliardy korun například dodá čtyřicet tramvají do Ostravy. Firmu vlastní společnost PPF Petra Kellnera.

 

Právě se děje

Další zprávy