Titul Vinaře roku získalo už potřetí Vinařství Volařík z Mikulova

ČTK ČTK
Aktualizováno 23. 8. 2018 21:36
Vítěze vybrala po zhodnocení 543 vzorků přihlášených do soutěže odborná porota složená ze světových degustátorů.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Praha - Letošní titul Vinař roku ČR získalo Vinařství Volařík z Mikulova. Na druhém místě skončil Znovín Znojmo, na třetím Zámecké vinařství Bzenec. Ve čtvrtek to oznámili organizátoři soutěže. Toto mikulovské vinařství získalo titul již potřetí. Vítěze vybrala po zhodnocení 543 vzorků přihlášených do soutěže odborná porota složená ze světových degustátorů. Loni v soutěži zvítězilo Vinařství Spielberg.

"Vzhledem k těžkostem s kvalitou hroznů sklizně 2017 byl již postup do finálové osmičky Vinaře roku 2018 potvrzením, že jsme schopni držet kvalitu naší produkce velmi vysoko, a naše vítězství je z říše snů," říká uvedl Miroslav Volařík.

Letos podruhé se udělovalo také ocenění společnosti Makro pro nejlepší rodinné vinařství s produkcí do 200 000 litrů vína ročně, které získalo vinařství Jindřicha Kadrnky z Březí u Mikulova.

V soutěži veřejnosti vyhrálo titul Můj vinař roku Rodinné vinařství Hrabal z Velkých Bílovic.

Vinař roku je nezávislá soutěž, jejímž cílem je hodnotit kvalitu vína produkovaného vinaři a vinařstvími z České republiky. Patnáctý ročník pořádal Český archiv vín ve spolupráci s Vinařskou asociací ČR a Asociací sommelierů ČR.

V ČR se předává více ocenění, například Svaz vinařů každoročně vyhlašuje soutěž Vinařství roku, kde loni zvítězilo Víno J. Stávek.

Video: Zářivě modré víno. Španělské Chardonnay zažívá na jihu Francie velký úspěch

Zářivě modré víno. Španělské Chardonnay zažívá na jihu Francie velký úspěch | Video: Reuters
 

Právě se děje

Další zprávy