Facebook a Instagram hlásí problémy. Výpadek se dotkl i uživatelů z Česka

ČTK ČTK
20. 11. 2018 16:58
Tisíce uživatelů sociálních sítí Facebook a Instagram včetně těch z Česka v úterý ohlásily potíže s přihlašováním se ke svým účtům.
Foto: Reuters

Média spekulují, zda spolu problémy nesouvisí, neboť obě sítě patří společnosti Facebook. Ta se zatím k záležitosti nevyjádřila.

Výpadek v úterý postihl také facebookovou komunikační aplikaci Messenger, která při pokusu odeslat zprávu zobrazovala chybové hlášení o tom, že operace nemohla být dokončena. Problém se podařilo napravit zhruba po 20 minutách, i tak se ale na Twitteru rozpoutala diskuse o nefunkčnosti aplikace a také tradiční vtipkování na účet zoufalých uživatelů.

Novozélandský portál Newshub poznamenal, že Facebook v poslední době čelí potížím opakovaně. V neděli síť postihl celosvětový výpadek, nejhorší byla situace v USA a Indii.

Facebook patří k největším sociálním sítím na webu, provozovatel eviduje, že se k ní každý měsíc přihlásí přes dvě miliardy uživatelů. K Instagramu, který slouží ke sdílení fotografií a krátkých videí, se každý měsíc přihlásí asi miliarda lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy