Tesla uvádí na trh nový Model 3 za 45 tisíc dolarů. Výrobu levnějšího auta odkládá

ČTK ČTK
19. 10. 2018 9:56
Nový Model 3 společnosti Tesla má baterii se středním dojezdem 418 kilometrů na jedno nabití, což je o 80 kilometrů méně, než nabízí dražší Model 3.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Tesla

Palo Alto - Americká společnost Tesla ve čtvrtek představila na svých webových stránkách novou verzi sedanu Model 3 s cenou začínající na 45 tisících dolarech (více než milion korun). Slibovaný základní model, který má být o deset tisíc levnější, odložila na rok 2019, píše technologický web The Verge.

Automobil s pohonem zadních kol je vybaven baterií se středním dojezdem 418 kilometrů na jedno nabití, což je o 80 kilometrů méně, než nabízí dražší Model 3. Vůz dosáhne rychlosti maximálně 201 kilometrů v hodině.

I když společnost slíbila základní verzi Modelu 3 s cenou od 35 tisíc dolarů, dosud vyráběla jen elektromobily asi o 14 tisíc dražší. Firma už oznámila, že nejlevnější model v letošním roce vyrábět nebude.

Přidáním střední verze chce zřejmě přilákat zákazníky, kteří čekali na nejlevnější model. Podle agentury Reuters ale není jasné, kolik z více než 400 tisíc rezervací na Model 3 je na základní modely.

Tesla ve třetím čtvrtletí vyrobila rekordních 80 142 elektromobilů, proti druhému kvartálu se tak její produkce zvýšila o polovinu. Nového elektromobilu Model 3 pak firma vyrobila 53 239 kusů.

 

Právě se děje

Další zprávy