Tesco otevřelo svůj největší středoevropský sklad, z regionu nechce odejít

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
22. 8. 2017 16:33
Distribuční centrum, ve kterém najde práci 1200 lidí, otevřelo Tesco poblíž Galanty na Slovensku.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Bratislava - Britský řetězec Tesco otevřel na Slovensku své největší a nejmodernější distribuční centrum ve střední Evropě, ze kterého bude zásobovat i prodejny v České republice. Nové centrum o rozloze 146 500 metrů čtverečních se nachází u Galanty, asi 60 kilometrů od Bratislavy.

"Naše nové distribuční centrum v Galantě-Gáni je důkazem odhodlání rozvíjet naše podnikání v celé střední Evropě," uvedl generální ředitel společnosti Tesco pro střední Evropu Matt Simister.

Slovenský list Sme před dvěma lety uvedl, že Tesco v rámci svého ozdravného plánu zvažuje odchod z některých zemí střední Evropy včetně České republiky a Slovenska. Společnost tyto informace tehdy nepotvrdila.

Tesco nyní uvedlo, že otevřením nového distribučního centra dokáže zlepšit i dostupnost produktů pro své zákazníky ve všech prodejnách a zároveň nabídnout lepší sortiment v menších prodejnách v Česku.

Distribuční centrum, ve kterém najde práci 1200 lidí, otevřelo Tesco v regionu, kde je míra nezaměstnanosti jednou z nejnižších na Slovensku.

V novém distribučním centru budou skladovány trvanlivé potraviny, spotřební zboží a oděvy. Distribuovat se budou nejen na Slovensko, ale i do Česka, Maďarska a Polska. Oblečení kromě zemí střední Evropy poputuje i k franšízovým partnerům po celém světě.

 

Právě se děje

Další zprávy