Těmto silnicím se raději vyhněte. Projděte si nový seznam 10 nejrizikovějších míst v Česku

Iva Špačková Ondřej Neufus Iva Špačková, Ondřej Neufus
4. 4. 2018 6:03
Olomoucký a Pardubický kraj i Vysočina - to jsou regiony, v nichž Policie ČR loni zaznamenala největší počet vážných nehod. Nejnebezpečnějším místem se stala Olomoucká ulice v městě Hranice, kde došlo ke čtyřem nehodám, z toho dvěma vážným. Podívejte se přesně na místa, na kterých si musí řidiči dávat největší pozor.
Foto: Michaela Hasíková\Economia

Jak se sestavuje žebříček

  • Seznam nejnebezpečnějších úseků sestavuje pojišťovna Allianz na základě databáze dopravních nehod evidovaných Policií ČR. Žebříček upozorňuje už sedmým rokem na místa, kde dochází k nejvážnějším nehodám na dálnicích, rychlostních silnicích a silnicích I. třídy.
  • Do mapy se zaznamenávají takové úseky, na nichž v roce 2017 došlo alespoň ke dvěma na sobě navzájem zcela nezávislým dopravním nehodám s těžkými zdravotními následky nebo smrtí, mezi nimiž nebyla vzdálenost větší než 100 metrů.
  • Aktuální etapa projektu se zabývá hledáním nových rizikových míst. Upozorňuje tak na lokality, které nebyly identifikovány v žádné z předchozích zpráv Automapy Allianz. 
  • "Pro určení pořadí žebříčku byl důležitý zaprvé počet nehod, při kterých ve vybraném úseku došlo ke smrtelnému nebo těžkému zranění, dále počet zraněných nebo usmrcených osob na místě, ale také závažnost jejich zranění a počet ostatních nehod v dané lokalitě," uvádí Radana Pochop Rusevová z Allianz nadačního fondu.
 

Právě se děje

Další zprávy