Televize ráno lákala na erotickou linku. Rada ji pokutuje

ČTK ČTK
26. 3. 2015 15:37
Active TV, která v březnu ukončila vysílání, dostala čtyři pokuty v celkové výši přes milion korun.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Thinkstock

Praha - Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) uložila společnosti TV CZ, provozující stanici Active TV, čtyři pokuty v celkové výši přes milion korun.

Půlmilionovou sankci dostala společnost za teleshoppingový blok na erotickou linku, který vzhledem rannímu odvysílání mohl ohrozit mravní a psychický vývoj dětí. Rada o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Vyjádření televize ČTK shání.

Vedle půlmilionové pokuty má společnost zaplatit také 300 000 korun za teleshoppingový blok EZO.TV, ve kterém si diváci podle rady mohli doporučení z obrazovky vyložit jako náhradu lékařské péče a zanedbat tak léčbu závažných onemocnění.

Pokutu 200 000 korun potom firma dostala za to, že na písemnou výzvu radě nezapůjčila záznam vysílání Active TV z loňského ledna. Menší pokutu 50 000 korun si pak TV CZ vysloužila za kvíz ve stejné televizi, kdy po divácích požadovala správnou odpověď, která ale byla v rozporu s pravidly soutěže.

Program Active TV, který v březnu ukončil vysílání v pozemní televizní síti, se dostal do hledáčku RRTV již poněkolikáté. Naposledy to bylo letos v lednu, kdy rada uložila tři pokuty v celkové výši 900 000 korun za údajně nekalé obchodní praktiky.

 

Právě se děje

Další zprávy