Zprávu o smrti syna našla žena ve spamu na Facebooku

Tereza Holanová Tereza Holanová
21. 2. 2013 17:37
Jelikož policie nemá Američanku v přátelích, skončil vzkaz v nevyžádané poště
Foto: Facebook

Atlanta - Do nevyžádané pošty na Facebooku chodí i zásadní zprávy. Američanka ve složce, o které řada uživatelů vůbec neví, objevila zprávu od policie. Ta ji informovala o smrti jejího dlouho hledaného syna.

Muže, který zmizel beze stopy, se Anna Lamb-Creasey snažila na vlastní pěst najít několik týdnů - ve věznicích či v nemocnicích.

Vzkaz "od rapera"

Policie z Clayton County ve státu Georgia jí už přitom na sociální síti poslala vzkaz, ať je kontaktuje. Zpráva ovšem skončila ve složce "Ostatní", kam se doručuje především nevyžádaná pošta od lidí, které daný uživatel nemá v přátelích.

Přímo policisté tvrdí, že vyčerpali všechny možnosti, jak matku muže informovat. Poté, co se rozhodli pro Facebook, ale ani nevyužili žádný oficiální účet, nýbrž soukromý profil nazvaný "Místy Hancock". Ten patřil důstojnici, která má na své profilové fotografii rapera, který aktuálně sedí ve vězení za několik trestných činů.

Kromě toho, že matka objevila vzkaz pozdě, mu tedy ještě nějakou dobu nevěnovala pozornost - nepovažovala jej za důvěryhodný.

Policie nezaplatila

Jistotu, že se vzkaz doručí standardně a adresát na něj dostane klasickou notifikaci, přitom autor získá pouze tehdy, pokud za zprávu neznámému uživateli zaplatí dolar.

Jak připomíná server Mashable, jedná se o jeden z mnoha poplatků, které Facebook během minulého roku představil. K dalším patří například platba za zprávu zakladateli a šéfovi společnosti Markovi Zuckerbergovi nebo za zvýraznění vlastního statusu ve výpisu příspěvků.


 

Právě se děje

Další zprávy