Zákaz prodeje iPhonů a iPadů v Nizozemsku neprošel

ČTK David Slížek, ČTK
15. 3. 2012 9:45
Firma Samsung utrpěla v patentové válce s Applem další porážku
Dělníci připravují na veletrhu CES 2012 stánek firmy Samsung
Dělníci připravují na veletrhu CES 2012 stánek firmy Samsung | Foto: Reuters

Patentová válka mezi firmami Samsung a Apple pokračuje a korejský výrobce si může připsat na konto další prohranou bitvu.

Firma neuspěla u nizozemského soudu s návrhem zakázat v Nizozemsku kvůli prodej smartphonu iPhone a tabletu iPad porušování patentu na technologii vysokorychlostního připojení 3G.

Částečným úspěchem pro Samusng je, že soud také rozhodl, že Samsung může požadovat odškodné v případě, že přístroje mají čipy od Intelu.

Kopírování iPadu a iPhonu

Samsung a Apple spolu už delší dobu vedou globální boj o patenty. Obě firmy se snaží ukořistit co největší podíl na trhu s chytrými telefony a tablety.

Boj začal Apple loni v dubnu v USA, kdy obvinil Samsung, že jeho tablety a chytré telefony kopírují iPhony a iPady od Applu.

Od té doby se spor rozšířil do dalších zemí a firmy se navzájem obviňují z porušování patentů. Samsung je také dodavatelem procesorů pro iPady a iPhony a Apple patří mezi jeho největší zákazníky.

Nizozemský soud rozhodl, že Samsung nemůže uplatňovat patentová práva na 3G vůči produktům Applu, které používají čipy od Qualcommu, protože Samsung má s firmou Qualcomm licenční dohodu.

Právo na uplatnění patentů má ale u těch produktů, které používají čipy od Intelu, napsala agentura Reuters.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy