Začínáme hrát online poker - práce s účtem

Petr Smrž
1. 1. 2007 12:04
Přihlášení, úvodní lobby a váš účet.

Přihlášení
První věc, kterou musíte udělat po spuštění pokerového klienat je přihlášení. Spustíme tedy klienta a na obrazovce se vám objeví okno pro přihlášení

Foto: Hratelně.cz

K přihlášení můžete použít buď svojí přezdívku - nickname a nebo své uživatelké jméno - username, zadáte heslo - password, zmáčknete tlačítko login a pokud je heslo správné, jste již na úvodní obrazovce klienta. Pokud chcete přihlašování přerušit použijte tlačítko cancel.

Formulář přihlášení vám, tak jako většina takových formulářů, umožňuje zaškrtnout políčko remember password - tedy zapamatování hesla, tak aby jste ho nemuseli při každém přihlášení znovu a znovu zadávat. A nebo dokonce můžete zaškrtnout políčko auto login, díky kterému celý formulář přihlašování při dalším spouštění klienta přeskočíte.

Pokud jste své heslo zapomněli, použijte tlačítko forgot password a klient vás již navede na nezbytné kroky pro znovuzískání hesla. V případě, že ještě nemáte vytvořen účet u Expekt stiskněte tlačítko create account.


Úvodní obrazovka - Lobby
Po úspěšném přihlášení se vám objeví tato úvodní obrazovka, nazývaná Lobby.

Foto: Hratelně.cz

Pro větší přehlednost jsme jednotlivé části úvodní obrazovky očíslovaly.

1) Tato část má pouze informativní charakter, naleznete zde, kolik hráčů právě hraje poker players, kolik je otevřených stolů tables a kolik v tuto chvíli probíhá turnajů - tournaments.

2) Choose Game - V tomto oknu jsou přehledně, podle typu, rozděleny všechny stoly, které v herně jsou. Vždy nejdříve musíte vybrat jaký druh pokeru chcete hrát, např Cash Games / No Limit Hold'em a potom si z celé řady vyberete vhodný stůl. Stoly, které máte na výběr se zobrazují v okně č.3

3) Zde naleznete seznam stolů, které odpovídají Vašemu výběru hry. Přehled stolů má několik sloupců = parametrů stolu:

- název stolu
- výše blindů
- počet hráčů
- průměrný bank
- procento hráčů. kteří se podívají na Flop
- počet kol za hodinu
- počet hráčů, kteří čekají až se uvolní místo u stolu

Doporučujeme pro větší přehlednost si vybrat některý parametr a stoly seřadit podle tohoto parametru. Nejdůležitější by pro vás samozřejmě měla být výška blindů.

Vpravo nahoře tohoto okna, je také možnost zaškrtnout políčko Hide full, po zaškrtnutí se v seznamu nebudou zobrazovat plné stoly.

4) V tomto okně se vám ukazuje jmenný seznam hráčů, kteří se u stolu nacházejí a také vidíte kolik peněz mají ke stolu vloženo.

5) Pod tímto číslem se nachází 2 tlačítka.

- Join Table [odkaz na dokument table] - pokud stůl není plný, pak tímto tlačítkem přejdete ke stolu
- Join Waiting List - pokud je stůl plný, můžete se prostřednictvím tohoto tlačítka přidat na tzn. čekací listinu a v tu chvíli jak se uvolní některé místo si můžete k vámi zvolenému stolu přisednout.

6) Current Balance je Vaše aktuální velikost banku

7) V této části je několik tlačítek

- My Account - zde můžete spravovat svůj účet
- Promotions - zde naleznete akce, které pro
vás Expekt připravil
- Options - nastavení, zde si můžete přizpůsobit chování a vzhled pokerového klienta
- Find Player - hledáte nějakého hráče? pomocí této funkce ho můžete jednoduše nalézt
- Poker Info - zde je několik základních informací o pokeru a pokerovém klientu
- Support něco vám nefunguje? Zde naleznete kontakty, kde vám problémy pomohou vyřešit

Váš účet
Pokud na hlavní stránce vyberete položku My Account otevře se vám do toto okno

Foto: Hratelně.cz

V horní části menu máte na výběr ze čtyř záložek.

Jako první je záložka My Account. Zde naleznete vše co se týká Vašeho účtu. Pro lepší přehlednost zde máte ještě několik voleb:

Home Zde naleznete ty nejdůležitější informace všechny hezky u sebe. Zjistíte zde kolik máte peněz na Vašem účtě, kolik peněz máte právě v tuto chvíli u jednotlivých stolů. Dozvíte se zde také kolik máte FPP (Frequent Players Points) a jaké bonusy pro vás máme připraveny na vyplacení. Zjistíte zde i to, jak jste no tam s imaginárními penězi pro hru na practice tables.

FPPs Zde je přehled všech Vašich FPPs, zjistíte zde například kolik vám chybí FPP ke splnění podmínek pro účast na bonusových freerolech, nebo pro vyplacení bonusové částky.

Bonuses Zde se dozvíte informace o bonusech, které můžete získat, nebo které jste již získali.

Transaction History - V této části naleznete přehledně vypsané vklady a výběry z Vašeho pokerového účtu. Stačí si jen v horní části navolit během jakého období chcete seznam vkladů a výběrů zobrazit.

Cash Table History - Zde je pro vás připraven přehled částek, které jste vykládali a po té následně vybírali při Cash games hrách u jednotlivých stolů. Opět stačí si jen v horní části navolit během jakého období chcete historii zobrazit.

Tournament History - Zde je přehled Vašich účastí na turnajích a případných výher. Opět stačí si jen v horní části navolit během jakého období chcete historii zobrazit.

Settings - Zde si mlžete nastavit zemi odkud pocházíte a dále je jen na vás zda si přejete, aby se tento údaj zobrazoval Vašim protihráčům.

Jako další záložka je na řadě Deposit, pomocí které si vkládáte peníze na váš účet do pokerové herny.

V pořadí třetí záložkou je Withdraw, která slouží k výběru peněz v vašeho pokerového účtu. Tyto peníze se pak převádí na váš účet u Expekt.

Jako poslední záložku naleznete Promotions, kde jsou popsané a vysvětlené speciální akce, které pro vás Expekt připravil.

Příště si vysvětlíme pojmy u hracího stolu a věcí kolem něj.

 

Právě se děje

Další zprávy