Začínáme hrát online poker - nastavení účtu

Petr Smrž
1. 1. 2007 0:00
Jak hrát online poker na Expekt.com. Čtěte první díl.

Začínáme

Dříve, než Vám popíšeme pokerového klienta u Expektu, je nutné si na Expekt.com založit svůj vlastní účet. Nebojte se, není to nikterak složité, dalo by se přirovnat k zakládání e-mailu u poskytovatele freemailů. Kromě obvykle požadovaných informací, jako je jméno, bydliště, platný e-mail také někteří poskytovatelé chtějí zaslat kopii občanského průkazu. Je to především proto, aby si byli jisti, že jste plnoletý (je samozřejmé, že poker o peníze mohou hrát pouze osoby starší 18ti let). Doporučujeme Vám, aby jste při registraci zadávali opravdu Vaše pravé jméno, bydliště, atd, pokud to z nějakého důvodu neuděláte, může se Vám klidně stát, že peníze z vašeho účtu nebudete moci nikdy vybrat.

A jak si založit svůj účet?
Otevřete si stránky www.expekt.com, vlevo na stránce - zhruba uprostřed je panel Noví zákazníci, v kterém naleznete odkaz registrovat nyní. Po kliknutí na tento odkaz už stačí pouze následovat kroky registrace a vše je během chvilky hotovo.

V tuto chvíli máte sice již, založený svůj účet, jenže ještě na něm nemáte hotovost. A abyste mohli začít hrát poker o opravdové peníze, musíte si je také na svůj účet vložit. Hrát na "dluh" opravdu nelze. Máte několik možností, jak na to:

a) prostřednictvím kreditní/debetní karty
tento způsob patří mezi nejčastější a pokud zvolíte tuto možnost, máte peníze na svém účtě téměř okamžitě

b) prostřednictvím internetové peněženky
v podstatě všechny herny nabízejí možnost převést si peníze na jejich účet pomocí internetové peněženky, nejrozšířenější je asi Moneybookers.com případně Neteller. Je to velice elegantní způsob převodu a peníze máte i v tomto případě na svém kontě okamžitě

c) bankovním převodem
pokud nevlastníte kreditní kartu a nebo nechcete z nějakého důvodu dávat k dispozici údaje o ní, můžete si peníze na svůj účet vložit klasickým bankovním převodem. Nevýhodou bankovního převodu je, že podstatně déle čekáte, než se peníze na Vašem účtě objeví. Internetové herny uvádějí jako nejpesimičtější dobu trvání převodu peněz 7 dnů. Ve většině případů se jedná o 2 až 4 dny. Na druhou stranu někdy vás ale právě tohle může zachránit od totálního bankrotu.

Stáhnout pokerového klienta
Už jste nedočkaví a chcete, hrát poker na Expekt.com? Pak si ještě musíte nainstalovat pokerového klienta. Zvolte na stránkách Expekt možnost Poker, na obrazovce se objeví úvodní stránka o pokeru u Expekt, kde naleznete aktuální informace, různé upoutávky na právě probíhající turnaje a také tlačítko Stáhnout a hrát - otevřete tento odkaz, uložte si soubor na disk a spusťte instalaci. Dále už jen následujte jednotlivé kroky instalace. Pokud vše splníte a úspěšně dokončíte, tak nám již nic nebrání, abychom vám plnohodnotně představili pokerového klienta na Expekt.com.

 

Právě se děje

Další zprávy