Začínáme hrát online poker - hrajeme

Petr Smrž
1. 1. 2007 13:07
Pokerový stůl a možná nastavení.

Pokerový stůl
Pokud už jste si vybrali stůl na kterém chcete hrát a vstoupili jste k němu a nevíte co dál, pokusíme se Vám zde poradit. Jako první se na obrazovce objeví asi takovéhle okno.

Foto: Hratelně.cz

Pravděpodobně bude u stolu několik hráčů, ale některá místa budou ještě volná Seat Open. Vyberte si některé z těchto volných míst, kliknete na něj a objeví se Vám okno kde budete vyzváni kolik peněz si ke stolu chcete vložit.

Foto: Hratelně.cz

Poté co se usadíte ke stolu si můžete v pravé spodní častí obrazovky stolu zvolit zda chcete automaticky pokládat karty, když prohrajete - Auto Muck a také zda chcete automaticky vsázet povinné sázky - Auto Post. Toto uživatelské nastavení můžete kdykoliv změnit. V této části obrazovky je také tlačítko Sit Out, které slouží ke chvilkovému odsednutí od stolu.

Nyní už přichází na řadu samotná hra. Rozdají se první dvě karty, hráči vsadí povinné sázky a pak jen čekáte až na Vás přijde řada. A nebo také nemusíte pouze čekat. Pokud jste stále ještě ve hře a není právě řada na Vás, tak i přesto můžete navolit zda budete karty skládat zaškrtnutím políčka FOLD a nebo zda budete dorovnávat - zaškrtnutím políčka Call/ check. Toto slouží především k urychlení hry. Pokud víte, že budete karty skládat pak prostě proškrtněte políčko FOLD a až budete na tahu počítač to za Vás provede v nejrychlejším možném čase.

Foto: Aktuálně.cz

Pokud jste na tahu vypadá obrazovka stolu takto:

Foto: Hratelně.cz

Máte na výběr z klasických možností Fold, Call/Check, Raise a pokud chcete můžete si nechávat i jako další možnost zobrazovat tlačítko All In.

Vlevo nahoře máte informace o stolu u kterého sedíte, jako název stolu, číslo stolu, jaký druh pokeru se u stolu hraje a také číslo současné a předchozí hry.

Pokud hrajete turnaj, tak v pravém horním rohu máte informace o změně levelu, případně za jak dlouho vás čeká přestávka.

Vlevo dole naleznete okno chatu, tedy pokud máte zapnutou volbu Table chat. Vpravo dole jsou ještě čtyři tlačítka.

- Leave Table - tímto tlačítkem stůl opustíte
- Lobby - slouží pro rychlé přepnutí na úvodní obrazovku
- Options (viz níže) - nastavení, zde si můžete přizpůsobit chování a vzhled pokerového klienta
- Poker Info - zde je několik základních informací o pokeru a pokerovém klientu

Nastavení
Pokud si chcete přizpůsobit chování a vzhled pokerového klienta, tak aby Vám co nejvíce vyhovoval použijte k tomu volbu Options tedy nastavení.

Foto: Hratelně.cz

Pojďme probrat jednu možnost po druhé.

Show avatars - Pokud toto políčko zaškrtnete, budete se u stolu ukazovat jedna z postav, kterou máte možnost si vybrat v pravé části obrazovky Choose your avatar.

Auto login - Pokud máte zaškrtnuté toto políčko, tak vždy při spuštění klienta přeskočíte dialog přihlašování a budete automaticky přihlášeni. Tuto možnost naleznete také v okně přihlášení.

Never offer the "all in" button - Pokud nechcete mít na výběr kromě standartních možností při hře ( fold, check/call, raise) tlačítko all in, pak vyberte tuto volbu.

Display warning for large bets - Chcete být varováni v případě, že sázíte vetší částku? Zaškrtněte toto políčko. Jestli se Vám stává, že se omylem překliknete a omylem vsadíte velkou částku, je toto dobrá volba.

Chat view bubbles - Když hráči něco píší do chatu, máte možnost ukazování nad jejich postavou tzn. komiksových bublin.

View hand strenght - Jdete s někým do souboje a chcete vidět sílu Vašich kater? Pak si navolte tuto možnost, bude se Vám zobrazovat procentuální šance na výhru.

Enable full screen mode - Tato nabídka Vám dává možnost zobrazení pokerového klienta přes celou obrazovku.

Side chat / Table chat / No chat - Zvolte si, kde vám vyhovuje zobrazování chatu u stolu po straně / u stolu/ a nebo vůbec okno chatu vidět nechcete.

Display frequent player points table balance - Zobrazování frequent player points, údaj se zobrazuje pod titulkem s Vaším jménem a údajem o stavu Vašeho konta.

Store hand history locally [ dokument store_hand] - Pokud máte zapnutou tuto variantu, můžete se zpětně podívat na historii her, kterých jste se zúčastnili. Podrobnější popis této možnosti naleznete zde [ dokument store_hand].

Show mini table - Zobrazování stolu ve zmenšené mini verzi, v tomto modu vidíte u stolu jen to nejnutnější. Je to dobrá volba pokud hrajete na více stolech najednou.

4 color deck - Pokud Vám dělá problém rozeznávání srdcí od kárů nebo křížů od piků, pak máte možnost si nechat v okně chatu si karty zobrazovat ve 4 různých barvách.

Show folded cards - Složili jste karty před flopem a po flopu si říkáte jaké já jsem to vlastně měl karty? Pak si je můžete nechat zobrazovat v pravé spodní části stolu.

Audio settings - Máte rádi zvuky při hraní pokeru? Zde si navolte přesně ty, které Vám vyhovují.

Sound - obecné zvuky, jako např zvuky karet, cinkání žetonů, atd.

Dealer sound - zvuky týkající se dealera Dealer komentuje hru, tak jak tomu je ve skutečnosti.

Player sound - zvuky týkající se hráče Každý hráč hlásí co právě hraje.

A to je vš přátelé. Hodně štěstí při hře!

 

Právě se děje

Další zprávy