Za dva dny našla biologické rodiče, pomohl Facebook

Tereza Holanová Tereza Holanová
11. 2. 2013 11:50
Fotku mladé Američanky sdílelo více než 160 tisíc uživatelů
Foto: Reuters

Ogden - Všichni, kteří podceňují sociální sítě, dostali další lekci. Jedenadvacetileté Američance se totiž za dva dny podařilo přes Facebook najít své biologické rodiče.

Inzerát zveřejnila Jenessa Simons 27. ledna - na Facebooku publikovala svou fotku, jak drží ceduli. Na té byly všechny informace, které v souvislosti se svou matkou a otcem znala - jejich data narození, jméno porodnice, kde přišla na svět, a jak ji matka původně pojmenovala.

Fotografie získala více než 14 tisíc "lajků" a sdílelo ji bezmála 161 tisíc osob - mezi nimi i jeden z přátel rodičů ze střední, který kontaktoval matku.

Ta následně poslala dceři přes Facebook zprávu. Jak uvádí ABC 4 News, Jenessa odesílatelce prvně nevěřila, neboť ji za tu krátkou dobu oslovilo několik "pravých" rodičů. Skutečná matka ale mladou ženu přesvědčila díky několika fotografiím, které získala od adoptivních rodičů.

Vsadit na Facebook se Američanka rozhodla poté, co viděla, s jakou rychlostí se začátkem ledna šířila fotka dětí držících nápis: "Tatínek slíbil, že pokud se tato fotka bude líbit milionu lidí, koupí nám pejska." To se jim podařilo během šesti hodin.

 

Právě se děje

Další zprávy