Z brnkání na logo Google je hit. Jak hrát rock, reggae?

Jan Kovalík
10. 6. 2011 10:34
Google proměnil své logo v interaktivní kytaru. Kanceláře celého světa paralyzovány
Foto: Google

Logo vyhledávače Google se včera ráno proměnilo v interaktivní elektrickou kytaru. Vyhledávací gigant tím připomínal nedožité 96. narozeniny vynálezce novodobé elektrické kytary - Lese Paula.

Připomínáním důležitých událostí formou modifikace svého loga (tzv. doodle) si Google našel miliony fanoušků. Včerejší doodle ale zaznamenal bezkonkurenčně největší odezvu, a firma proto své logo propůjčila hudenímu géniovi (a s ním všem uživatelům) ještě na jeden den.

Zabrnkej, nahraj, sdílej

Na struny virtuální kytary mohou uživatelé brnkat myší nebo přepnout ovládání na klávesnici, a svá sóla pak dokonce nahrávat a sdílet s ostatními na Youtube. Této možnosti využily tisíce lidí, zatímco miliony brnkaly u počítačů "naživo". K vidění a poslechu jsou tak předělávky skladeb od skupin Led Zeppelin, Metallicy, Boba Marleyho a samozřejmě Lese Paula.

Geniálního nápadu se okamžitě chytila média, která popularitu doodlu ještě umocnila. Huffington Post například přinesl lekce hraní na Google doodle. Britský Guardian vyzval čtenáře, aby do redakce posílali odkazy na své nejzdařilejší výkony.

Najít v sobě muzikanta můžete ještě celý pátek na domovské stránce Googlu, inspirací vám může být například video se záznamem Stairway to Heaven od Led Zeppelin.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy