YouTube změnilo vizáž, videa prezentuje nově

Adam Fiala
12. 12. 2011 19:11
YouTube vám teď pomůže se sledováním sociálních sítí
Nový vzhled z konce roku 2011. Zdroj: YouTube.com
Nový vzhled z konce roku 2011. Zdroj: YouTube.com | Foto: Adam Fiala

Sociální sítě pronikají do všech oblastí života i technologií. V uplynulém roce se spojil Facebook se Skypem. Tím se rozšířila možnost videokonferencí i sledování aktivity přátel v programu Skype. Nyní se YouTube odhodlal k radikální restrukturalizaci, která změnila vzhled stránky a uzpůsobila ho vnímání sociálních sítí, včetně Google+.

Oblíbené kanály přehledně na hlavní straně

V prvé řadě změnil YouTube vzhled svého flaviconu, tj. grafického znaménka vedle své internetové adresy. Znak přehrávače v červeném obdélníku nápadně připomíná domovské stránky televize Nova, které používají obdobné grafické řešení. Snad nás nečekaná soudní spor. Dominantou stránky se stal levý postraní pruh, ve kterém si uživatel snadno nakliká své odběry a oblíbené kanály, například filmové.

Výstavní homepage, starý zbytek

Uživatel se jednoduše připojí k účtu na Facebooku nebo Google+ a vidí nejnovější aktivitu přátel související s filmy a videi na YouTube. O kus níž se začnou střádat oblíbené kanály. Při kliknutí na ně se jako seznam poslední činnosti rozevře seznam videoklipů. Kdo nemá své favority, může sledovat, co YouTube označuje za uživatelský trend nebo oblíbené. Překvapivě zbytek stránek si ponechává standardní vzhled.

 

Právě se děje

Další zprávy