Xbox přinese možnost ovládat televizi hlasem a gesty

LP Fish
5. 12. 2011 12:05
Xbox 360 se novou bezplatnou aktualizací mění z herní konzole na multimediální centrum ovladatelné hlasem a gesty.
Xbox 360 a pohybový ovladač Kinect
Xbox 360 a pohybový ovladač Kinect | Foto: Microsoft

Microsoft to s uplatněním herní konzole Xbox a pohybového ovladače Kinect i mimo hry myslí skutečně vážně. Nová bezplatná aktualizace Xboxu 360 změní tuto konzoli v chytrý televizní ovladač.

Uživateli umožní komunikovat s televizorem pomocí jednoduchých hlasových povelů jako je "pause" nebo "play", umět bude také přetáčení pořadů a vyhledávání hlasem na internetu nebo ve vlastní sbírce filmů, hudby či her.

Služba nebude dostupná v národních jazycích a Xbox bude prozatím reagovat jen na komunikaci v angličtině.

Řekněte Xbox

Nové rozhraní Xboxu bude vycházet z designu systému Windows Phone a bude obsahovat přeinstalované aplikace pro televizní stanice Sky a Channel 4. Na začátku roku 2012 bude do Xboxu integrován i iPlayer televize BBC. K dispozici však nebude živé vysílání, ale pouze archiv.

V propojení s pohybovým ovládáním Kinect tak bude moci uživatel spouštět funkce hlasem a pak se gesty pohybovat v různých menu.

Konzole začne uživatele poslouchat, když uslyší slovo "xbox". Uživatel však bude mít možnost zrušit nechtěně odposlechnutou konverzaci povelem "cancel". V Británii bude služba uvedena už 6. prosince.

Microsoft v souvislosti s uvedením tohoto updatu nešetří velkými slovy. Podle Telegraphu tvrdí, že "nová aktualizace vytvoří největší interaktivní televizní službu dneška". Podle jeho vyjádření přichází " nová technologická éra, která živého domácího televizního vysílání, které může uživatel řídit hlasem a gesty."

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy