Xbox One poběží i bez připojení k webu, vyhoví hráčům

tl
21. 6. 2013 15:42
Microsoft reaguje na kritiku a ruší nepříjemná omezení u Xboxu One.
Foto: edge-online.com

Nová herní konzole Xbox One bude nakonec plně funkční i bez připojení k internetu. Microsoft to potvrdil na svém webu poté, co musel od přestavení nového Xboxu čelit značné vlně kritiky ze strany hráčů.

Původně měl Xbox One řádně fungovat pouze pokud ho uživatelé připojí alespoň jednou za 24 hodin k internetu. Nově bude konzole vyžadovat připojení k internetu pouze při jejím prvním použití, poté už hry na novém Xboxu poběží bez problému i off-line.

Dále Microsoft zrušil i nepříjemné omezení, které by hráčům znemožňovalo si hry mezi sebou půjčovat nebo je prodávat do bazaru, tak jak je to možné u Xboxu 360 a dalších konzolí. Zrušení tohoto omezení se týká pouze her na fyzických nosičích.

Poslední úpravou nové konzole je zrušení regionálního zámku, což znamená, že Xbox One zakoupený v České republice zvládne spustit hry koupené kdekoliv v zahraničí.

Díky těmto krokům bude Xbox One vypadat ve výsledku značně jinak, než jak si Microsoft původně představoval. K radikálním změnám byla firma přinucena rozhněvanými hráči, kteří dali na internetu jasně najevo svůj nesouhlas s omezeními Microsoftu. Z reakcí bylo navíc zřejmé, že velká část hráčů by dala přednost spíše konzoli PlayStation 4 od Sony, která uživatele žádnými výraznými omezeními nelimituje.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Využíváte herní konzole?

 

Právě se děje

Další zprávy