Windows 8 má méně lidí, než užívalo Visty

tl
8. 1. 2013 15:10
O zvýšení popularity Windows 8 by se měly postarat nové ultrabooky
Které rozhraní si získá větší oblibu, ukáže čas. Internetoví analytici deníku Washington Post již dříve připomněli, že zákazníci Microsoftu na změny příliš nereagují.
Které rozhraní si získá větší oblibu, ukáže čas. Internetoví analytici deníku Washington Post již dříve připomněli, že zákazníci Microsoftu na změny příliš nereagují. | Foto: MICROSOFT

Podle analytiků společnosti Net Application je na tom operační systém Windows 8 více než dva měsíce po svém vydání ještě hůře než jeho nepopulární předchůdce Windows Vista. Společnost to zjistila ze statistik, které ukazují, z jakých operačních systémů lidé navštěvují různé weby.

Windows Vista používalo podle průzkumu dva měsíce po jeho vydání 2,2 % všech uživatelů Windows. Oproti tomu nejnovější verzi Windows používalo na konci roku 2012 pouze 1,2 % uživatelů.

I když  tato statistika vypadá pro Microsoft hrozivě, velká část analytiků tvrdí, že srovnání Windows 8 s Vistou není na místě. Zatímco systém Windows Vista byl všeobecně přijímaný jako velká chyba Microsoftu, se kterou řada lidí nechtěla mít nic společného, ohlasy na Windows 8 jsou z velké části pozitivní.

Problémem „osmiček" ale je, že jsou určeny především pro zařízení s dotykovým displejem a uživatelům běžných PC se na ně nechce přecházet. Hlavní nárůst počtu uživatelů Windows 8 by měl proto nastat v průběhu letošního roku, kdy se očekává velký boom nových tabletů a ultrabooků s dotykovými displeji.

 

Právě se děje

Další zprávy