Vývojáři od Microsoftu dostávájí odměny za aplikace

tl
3. 4. 2013 7:30
Pro Windows 8 a Windows Phone vzniká málo aplikací. Microsoft za ně dává odměny
Které rozhraní si získá větší oblibu, ukáže čas. Internetoví analytici deníku Washington Post již dříve připomněli, že zákazníci Microsoftu na změny příliš nereagují.
Které rozhraní si získá větší oblibu, ukáže čas. Internetoví analytici deníku Washington Post již dříve připomněli, že zákazníci Microsoftu na změny příliš nereagují. | Foto: MICROSOFT

Microsoft na konci března spustil akci, v rámci níž mohou vývojáři získat prémii 100 dolarů za každou novou aplikaci pro Windows Phone a Windows 8. Pro získání odměny však musí splnit několik podmínek.

Aplikace musí projít standartním schvalovacím procesem a nesmí se jednat pouze o variaci nějaké jiné aplikace, která se již ve Windows Store nachází.

Akce platí pro prvních 10 000 aplikací vytvořených do 30. června vývojáři z USA, kteří jsou starší 18 let.

40% nejdůležitějších aplikací chybí

Microsoft chce tímto způsobem vyřešit jeden z hlavních nedostatků svých platforem, kterým je právě nedostatek aplikací ve Windows Store.

I když se po příchodu Windows 8 a poslední verze Windows Phone vývojáři začali o oba systémy více zajímat, vývoj aplikací začal v poslední době znovu stagnovat.

Přestože počet aplikací pro Windows Phone výrazně stoupl, stále je pro tuto platformu k dostání pouze asi 60% nejpopulárnějších aplikací z Androidu a iOS a uživatelům telefonů jako je Nokia Lumia v nabídce nadále chybí jména jako Instagram nebo Drobox.

Zejména Google a Facebook se tvoření aplikací pro systémy od Microsoftu stále vyhýbají.

 

Právě se děje

Další zprávy