Vývojáři můžou začít tvořit aplikace pro Smart Glass

tl
28. 6. 2012 8:12
Software pro Smart Glass od Microsoftu ze může začít vytvářet
Xbox 360 a pohybový ovladač Kinect
Xbox 360 a pohybový ovladač Kinect | Foto: Microsoft

Microsoft vypustil do světa nástroje na vytváření softwaru pro jeho novou službu Smart Glass. Vývojáři tak díky nim vytvoří aplikace, které spojí konzoli Xbox 360 s dalšími zařízeními, jako jsou tablety nebo smartphony.

Smart Glass Microsoft poprvé představil letos na veletrhu E3, během kterého každoročně firmy jako Sony nebo Nintendo představují největší novinky herního světa.  Pomocí této nové služby můžou uživatelé Xboxu 360 svou konzoli propojit například s tabletem a vytvořit tak z něj druhou obrazovku. Na té se potom můžou zobrazovat doplňující informace k filmu nebo hře, která je na Xboxu právě spuštěna, podobně jako to bude dělat například obrazovka na ovladači nové konzole Nintendo Wii U.

Dále také Smart Glass streamuje obsah z tabletů a dalších zařízení do konzole, díky čemuž může majitel Xboxu například dokoukat film, který předtím stopnul na svém tabletu.

Software Smart Glass nebude fungovat pouze na zařízeních s operačními systémy od Microsoftu, ale i na mobilech a tabletech s Androidem nebo iOS.

 

Právě se děje

Další zprávy