Vylepšená Apple TV má silnější procesor

Adam Fiala
22. 3. 2012 6:10
Televizor od Applu ještě není, společnost tak aspoň vylepšuje svůj set-top box
Foto: Apple.com

Prostřednictvím malé televizní krabičky, kterou Apple nazval Apple TV a která funguje jako svého druhu set-top box, může majitel tabletu iPad například pouštět filmy z tabletu na televizoru. Důležitější však jsou online streamovací služby s nabídkou filmové produkce. Apple by se mohl vlastního celistvého televizoru iTV dočkat už v září, do té doby operuje se svou Apple TV.

Procesor A5 a Full HD

Ta v nedávné době doznala menšího vylepšení. Příliš se od původní verze neliší, diskutující upozorňují hlavně na to, že se nezměnila velikost úložného prostoru. Navíc zpráva by málem zapadla díky tomu, že se nemluví o ničem jiném, než o tabletu nový iPad. Ten by měl nadále podporovat AirPlay a komunikaci s přístrojem Apple TV

Novinkou je v případě televizní krabičky vylepšený čip - nyní disponuje procesorem A5. Jedná se však pouze o jednojádrovou variantu vedle dvoujádrové verze užité v třetím iPadu. Potěší však aktuální podpora videa ve Full HD, tj. rozlišení, které se nalézá např. u filmů na Blu-Ray. Velikost operační paměti se pak zvýšila z 256 MB na 512 MB.

Apple TV k mání i v ČR

Zakoupit si krabičku od Applu ke své televizi může i český zájemce. Poté, co v září minulého roku odstartoval pro české území svůj chod internetový obchod Apple Store, začala zde firma prodávat i Apple TV.

Zásluhou iTunes, které nyní půjčují a prodávají filmy i našincům, má navíc Apple TV lákavý potenciál. Pro majitele iPadu či iPhonu to platí dvojnásob. Velké věci se však čekají hlavně od televizoru Apple, který snad představí integraci domácího multimediálního centra a uživatelsky vstřícného ovládání.

 

Právě se děje

Další zprávy