Vítězství Applu: Samsung nesmí v Evropě prodávat tablet

Tereza Holanová Tereza Holanová
24. 7. 2012 16:25
Zákaz se týká výrobku Galaxy Tab 7.7, který údajně příliš kopíruje iPad
Foto: SAMMYHUB.COM

Düsseldorf - Americký gigant Apple má důvod k radosti. Konkurenční tablet Galaxy Tab 7.7 od Samsungu musí pryč z evropských obchodů. V úterý o tom rozhodl vrchní zemský soud v německém Düsseldorfu. Důvod? "Zadní strana a rohy tabletu se nepřijatelným způsobem podobají iPadu," stojí ve zdůvodnění. Rozhodnutí je konečné a vztahuje se na celou Evropskou unii.

Apple se ke svému vítězství zatím nevyjádřil, zástupci jihokorejského Samsungu výsledek označili za zklamání. Podle serveru PCWorld udělají vše pro to, aby byl výrobek v Evropě dostupný.

Tabletem se na počátku roku zabývali i britští soudci, kteří rozhodli přesně opačně než v Německu. Samsung podle nich design iPadu nekopíruje, protože "není zdaleka tolik cool" a postrádá "extrémní jednoduchost, kterou je posedlý Apple". Jak ale připomíná PCWorld, směrodatný je nyní právě verdikt z Düsseldorfu.

O tom, zda nekopíruje prvky tabletu od Apple, rozhodoval soud také v případě výrobku Galaxy Tab 10.1N. Ten má být ovšem v pořádku, a může se tak v Německu prodávat. Tento produkt představuje upravenou verzi tabletu Galaxy Tab 10.1, který byl spolu s Galaxy Tab 8,9 v zemi zakázán během letošního ledna.

Patentové spory spolu Samsung a Apple vedou již dva roky. Kromě zemí Evropské unie se soudí také v USA či Austrálii.


 

Právě se děje

Další zprávy