Virtuální sexbomba: Ada

Radek Pergl
28. 2. 2008 6:00
Žena v červeném.
Foto: Hratelně.cz

Nijak nadměrně vyvinutá není a lechtivé snímky také nenafotila, přesto je ikonou a oblíbeným vzorem vyznavaček cosplaye (že by snad právě kvůli dosažitelným mírám?). Žena v červeném, Ada Wong, vystupuje v sérii Resident Evil nikoliv jako jedna z hlavních postav, nýbrž jako výrazná persóna ve vedlejší roli.

V prvním Residentovi ji nepotkáte, zato si zde můžete přečíst dopis jakéhosi Johna, který je adresován právě jí. Tento nenápadný cár papíru stojí na počátku zajímavého a zamotaného příběhu, jehož tajemství nebylo dosud ještě úplně odhaleno. Poprvé se Ada objeví ve dvojce, kde pod ochranou Leona Kennedyho pátrá po svém Johnovi. Pod rouškou zoufalé ženy se však skrývá lstivá špiónka, jež svůj vztah s vědcem využila k tomu, aby získala vzorek G-viru. Ještě ve dvojce pak Ada umírá, ale nakonec se vlastně ukáže, že neumřela - znáte to.

Čtěte také:

Videoherní sexbomby: Trish
Videoherní sexbomby: Elexis
Videoherní sexbomby: Glorie
Videoherní sexbomby: Carla
Videoherní sexbomby: Mai
Videoherní sexbomby: Hana
Videoherní sexbomby: Rachel
Videoherní sexbomby: Taki
Videoherní sexbomby: Jill
Videoherní sexbomby: Lara Croft
Videoherní sexbomby: Bloodrayne

V momentálně nejnovějším přírůstku série, ve střílečce s podtitulem The Umbrella Chronicles Adin příběh pokračuje. Hráč nad ní získává kontrolu krátce před výbuchem Raccoon City. Díky tomu, že se jí podařilo získat vzorek viru, dostává Ada od svého spojence Weskera instrukce, jak uprchnout z města. To se jí s hráčovou pomocí podaří...

Comeback slaví po šesti virtuálních letech, když se objeví ve hře Resident Evil 4. I zde se její původně čisté úmysly ukážou jako pouhá zástěrka. Tentokrát chce ukrást vzorek mikroorganismů, které proměňují vesničany ve vraždící monstra. Čtvrtý díl je zároveň tím, kde si s Adou užijete nejvíce dobrodružství. Ovládat ji budete hned ve dvou bonusových kampaních, které sledují jednak snahy o získání vzorku a jednak následnou strastiplnou donášku lahvičky "šéfovi".

Příběh se zdá sice uzavřený, ale ve skutečnosti se hemží nejasnostmi. O původu Ady se neví zhola nic, o jejím skutečném zaměstnavateli a jeho pohnutkám také mnoho ne, a ani vztah s Leonem není zrovna průhledný.

Profil

Jméno: Ada Wong
Povolání: agent
Oblíbené zbraně: Tommy Gun
Hry: Resident Evil 2, 3, 4, The Umbrella Chronicles, Code: Veronica, Outbreak

 

Právě se děje

Další zprávy