Videoherní sexbomby: Nina

Radek Pergl
17. 1. 2008 0:00
Blonďatá bojovnice a vražedkyně.
Foto: Hratelně.cz

Pátrání po příběhu a minulosti některých herních postav představuje mnohdy mravenčí práci. Případ Niny Williams, hrdinky (nejen) série Tekken, je světlou výjimkou. Jako každý z bojovníků Tekkenu má totiž i Nina svůj profil, a jelikož se řadí k původním postavám série, patří její minulost k těm nejbohatším.

Nina se narodila v Irsku a již odmalička byla vedena k bojovému umění, stejně jako její sestra Anna. Zdravá rivalita mezi sestrami se proměnila ve vzájemnou nevraživost, když byl jejich otec zavražděn. Nina obviňuje z vraždy Annu a Anna zase Ninu. Totožnost opravdového vraha však nakonec zůstala všem utajena. Alternativní verze příběhu, prezentovaná ve hře Death by Degrees, vypráví pro změnu o tom, že otec dívek byl zabit, když se je snažil chránit.

Čtěte také:

Videoherní sexbomby: Hana
Videoherní sexbomby: Rachel

Videoherní sexbomby: Taki
Videoherní sexbomby: Jill Valentine

Videoherní sexbomby: Lara Croft
Videoherní sexbomby: Bloodrayne

Nina vládne bojovým uměním, které čerpá základy z aikida, ale je zaměřeno na útok. Pravidlo "boje užívej jenom k obraně" Nina přepisuje do podoby "zlámu ti hnáty, ani nemrkneš". Její styl je vskutku velmi agresivní, a i když se to na první pohled nemusí zdát, v porovnání s dovednostmi ostatních hrdinů série je poměrně unikátní.

Jestli je právě tohle důvodem oblíbenosti Niny, to nelze objektivně posoudit. Vsadil bych ale svačinu na to, že si hráčskou přízeň získala spíše svým půvabem a pevnými trojkami, které tak pěkně vyniknou v kostýmu zdravotní sestry, do něhož můžete hrdinku převléct.

Povoláním je Nina vražedkyně. Ostatně, má k tomu dobré předpoklady: bojové umění, žádné závazky. Ve svém oboru, ačkoliv patří ke špičce, však nejednou selže. Poprvé již v původním Tekkenovi, když nedokáže zavraždit Heihachi Mishimu a později (ve dvojce) jeho syna Kazuyu, který ji "za odměnu" polapí a nechá zmrazit. Po letech, kdy je probuzena k životu, trpí ztrátou paměti a je tedy opět vhodným kandidátem na džob nájemné vražedkyně. Její příběh samozřejmě pokračuje, ale jelikož vás nechceme připravit o překvapení, necháme si ho pro sebe...

Popularita Niny vystoupala tak vysoko, že jí její autoři nakonec svěřili hlavní roli ve zbrusu nové hře. V akční adventuře Death by Degrees ztvárnila Nina agentku MI6 a CIA, která má za úkol vypořádat se s jakousi zločineckou organizací. Vedle Niny se v příběhu mihly i další postavy z Tekkena, to však hru z bídy nevytrhlo. Death by Degrees byla kritiky hodnocena přinejlepším jako průměrná.

Profil

Jméno: Nina Williams
Povolání: nájemná vražedkyně, bodyguard, agentka
Oblíbené zbraně: ruce, nohy
Hry: série Tekken, Death by Degrees




 

Právě se děje

Další zprávy