Valve se pouští do tvorby hardwaru. Bude to Steam Box?

tl
4. 9. 2012 6:50
Valve není spokojeno s vývojem počítačů. Pustí se do výroby vlastního hardwaru
Steam
Steam | Foto: Datarama

Společnost Valve, která je známá především tvorbou populární herní série Half-life a provozem on-line obchodu s hrami Steam, se podle všeho chce pustit do výroby vlastního hardwaru. Vyplývá to z pracovní nabídky, kterou firma zveřejnila na svých webových stránkách.

Podle tohoto zveřejněného inzerátu Valve hledá průmyslového designéra, který firmě pomůže vyvíjet originální hardware. Firma se podle vlastních slov do tvorby hardwaru pouští proto, že „i když jsou pro ni platformy jako PC a Mac velmi důležité, je frustrována nedostatkem inovace, který je ve světě počítačů přítomen."

Chystá Valve konkurenta Xboxu?

Co konkrétně chce firma vytvářet, v inzerátu popsáno není. Už dlouho se spekuluje o tom, že by Valve mohlo přijít s vlastní herní konzolí, která by konkurovala Xboxu nebo PlayStationu. Samotné Valve se ale k tomuto „Steam Boxu" nikdy nijak oficiálně nevyjádřilo.

Podle některých ale Valve na vlastní konzoli nikdy pracovat nebude a její ambice na poli hardwaru končí u herních klávesnic a jiných zařízení. Podle jiných zase firma připravuje vlastní počítače, které budou pracovat na bázi Linuxu.

 

Právě se děje

Další zprávy