Uživatelé Firefoxu už kvůli chatu nemusí na Facebook

Tereza Holanová Tereza Holanová
27. 11. 2012 19:02
Nová aplikace má podle zástupců Mozilly fungovat i pro další sociální sítě, třeba Twitter
Foto: Mozilla

Praha - Facebookový chat lze nyní používat stejným způsobem jako například Skype nebo kdysi ICQ. Uživatel může mít v postranním panelu prohlížeče záložku s messengerem, aniž by si přímo otevíral stránku sociální sítě. Umožňuje to aplikace, která ovšem funguje pouze v prohlížeči Firefox.

Uživateli se budou průběžně zobrazovat také upozornění (ať už na komentáře přátel, "lajky", nebo žádosti o přátelství), tak jako se to nyní děje v horní části stránky Facebooku. Obdobnou funkci lze nastavit například v chytrém telefonu.

Lidé ušetří čas

Nová funkce je součástí sociální aplikace, se kterou přichází Mozilla v betaverzi Firefoxu 17. Ta podporuje spolupráci prohlížeče se sociálními sítěmi. Nevymezuje se tedy pouze na Facebook, naprosto stejným způsobem by podle serveru Mashable mělo být možné používat i Twitter nebo LinkedIn.

Záložku s chatem pro Facebook si majitel poslední verze Firefoxu aktivuje tak, že klikne na link https://www.facebook.com/about/messenger-for-firefox a následně vybere možnost "spustit".

Podle zástupců Firefoxu ušetří tato funkce uživatelům spoustu času. Přestože budou mít totiž nadále přístup k chatu a všem čerstvým informacím, vyhnout se tomu, čemu se na Facebooku věnují nejvíce - pročítání novinek.


 

Právě se děje

Další zprávy