UPC od září zdvojnásobí rychlost internetu až na 240 Mb

ČTK ČTK
14. 8. 2013 11:59
Domácnosti letos stáhly o 18 procent více dat z internetu než loni

Praha - Kabelová jednička UPC od září zdvojnásobí maximální nabízenou rychlost připojení k internetu na 240 Mbit/s bez omezení objemu stažených dat. Důvodem je rostoucí počet připojovaných zařízení i objemu stahovaných dat.

Cenu zatím firma neoznámila. Dosavadní maximální rychlost 120 Mbit/s je k mání za 833 korun měsíčně nebo akční cenu 625 korun za měsíc.

V českých domácnostech je podle generálního ředitele UPC Václava Bartoně stále více zařízení, která jsou bezdrátově připojena k internetu. Už to není pouze stolní počítač, ale rovněž notebooky, tablety, herní konzoly, čtečky knih či mobilní telefony.

"Proti roku 2011 se v domácnostech se službami UPC průměrný počet zařízení připojených k internetu zdvojnásobil na současných šest. Díky masivním investicím přinášíme po optických sítích internet s revoluční rychlostí 240 Mbit/s, který tato zařízení spolehlivě propojí a zdlouhavé načítání webových stránek a videí tímto posíláme definitivně do historie," uvedl.

Rychlost pro stahování dat 240 Mbit/s v kabelových sítích je zhruba šestinásobně vyšší než u poslední generace hlavní konkurenční technologie DSL a je srovnatelná s přípojkami z optických vláken. Začínající rychlé mobilní sítě LTE nabízejí rychlost kolem 100 Mbit/s.

Domácnosti s připojením od UPC stáhly za letošní první pololetí o 18 procent více dat z internetu než za stejné období loni. Průměrně to bylo od 36 GB měsíčně. Srovnatelný trend zaznamenává i objem dat odeslaných uživateli do internetu.

UPC je největším kabelovým poskytovatelem placených televizních služeb a širokopásmového vysokorychlostního internetu. Její kabelové sítě jsou v dosahu 1,34 milionu domácností v 370 lokalitách. Služby UPC využívá 1,2 milionu zákazníků. Počet uživatelů internetu od UPC ale v pololetí klesl o 4000 na 438 800 připojených.

 

Právě se děje

Další zprávy