Twitter začal doporučovat hudbu. V Česku zatím ne

tl
19. 4. 2013 15:00
Přes Twitter lze streamovat hudbu. Česku se ale nová služba #Music vyhýbá

Twitter se rozhodl, že už nechce být pouze mikroblogovací sítí. Ve čtvrtek prostřednictvím služby #Music nabídl svým uživatelům nový nástroj pro objevování a sdílení hudby.

Služba funguje na bázi klíčových slov a propojenosti mezi uživateli. Po jejím zapnutí se zobrazí seznam doporučených písní, jejichž ukázku si lze přehrát a následně přes iTunes koupit.

Pokud si za zhruba 200 korun na měsíc předplatíte služby Spotify nebo Rdio, písničky můžete přes #Music streamovat neomezeně. Přes svůj Twitter účet navíc můžete svou oblíbenou hudbu doporučovat ostatním uživatelům a naopak.

Ke službě se uživatelé dostanou buď na webu, nebo prostřednictvím aplikace pro iPhony a iPady. V budoucnu by aplikace #Music měla vzniknout i pro operační systém Android.

V Česku ještě ne

Jak se už stalo zvykem, služba v českých podmínkách zatím není dostupná. V České republice #Music nefunguje přes web, ani přes iOS aplikaci, která je zatím určena pouze pro americkou verzi App Storu.

#Music by v Česku kvůli svému propojení s Rdio a Spotify stejně nemělo stoprocentní funkčnost. Obě streamovací služby totiž u nás rovněž nefungují.
 
Twitter zřejmě u hudby neskončí a po #Music nabídne i další službu, která bude sloužit ke stremování videa. Alespoň to tvrdí agentura Bloomberg, podle níž Twitter již začal o fungování služby jednat s americkými televizními sítěmi jako NBC nebo Viacom.

 

 

Právě se děje

Další zprávy