To nejlepší z veletrhu ve Vegas: Lego porazilo nové televize, luxusní telefony i virtuální realitu

Klikněte pro vstup do fotogalerie.
LG Signature Series OLED W7: Je naprosto jasné, kdo dělá nejlepší televizory. LG představilo novou generaci svých OLED obrazovek, a zastínilo konkurenci. Kvalita OLED obrazu je nedostižná díky nekonečnému kontrastu, ten dokáže vyrovnat i slabší maximální jas ve srovnání s nejlepšími LCD obrazovkami. Velká 65“ verze nového OLED panelu přijde na 250 tisíc korun, což vylučuje, že se W7 stane masovým trhákem. Lepší obrazovku ale budete hledat těžko, přestože OLED s panelem od LG představilo i Sony. Tomu ale něco přebývá – LG se liší tím, že stejně jako Samsung vyvedlo elektroniku ze samotného panelu do soundbaru, takže samotná televize měří jen necelé tři milimetry a na zeď se "přilepí" v podstatě jako tapeta.
MrSpeakers Ether Flow: Nebyl by to CES, abychom na něm nenašli nějakou zajímavou akustickou libůstku. Loni to byla nová verze zvukového systému Sennheiser Orpheus. Letos jsme objevili malou firmu MrSpeakrs, která funguje v podstatě jako rukodělná dílna a vyrábí fantastická sluchátka. Otevřená sluchátka Ether Flow a jejich uzavřená verze Ether Flow C patří do absolutního high-endu. Jejich cena se pohybuje kolem 55 tisíc korun s DPH a kvalita zvuku tomu odpovídá: je fantastická. Pokud byste chtěli stejně kvalitní zvuk z reprosoustavy, stály by stovky tisíc. Díky použití uhlíkových vláken, titanu a 3D tisku, jsou sluchátka Ether navíc nesmírně lehká a neskutečně pohodlná.
Intel Project Alloy: Virtuální realita podle Intelu je jen jedna ze zajímavostí z této oblasti, ale vlastně nejpůsobivější. Alloy je zatím jen (funkční) prototyp headsetu, který funguje samostatně, bez kabelů, obsahuje malý počítač, a kromě displeje má také systém RealSense. Díky němu lze ve virtuální realitě vidět překážky jako nábytek, ale hlavně je možné manipulovat s virtuálním prostorem vlastníma rukama bez ovladačů.
Chytrých telefonů se na veletrhu CES nepředstavilo mnoho a jen jeden patří do nejvyšší kategorie vlajkových lodí. Asus Zenfone AR má špičkovou výbavu se 6 GB operační paměti, nejvýkonnější procesor Snapdragon a jako první na světě podporuje hned dvě nové a zajímavé technologie: virtuální realitu Google Daydream a systém rozšířené reality Google Tango. Kromě toho Zenfone AR vypadá moc hezky.
Foto: Otakar Schön
Otakar Schön
7. 1. 2017 20:44
Padesátý ročník veletrhu CES ukázal, jak daleká je cesta od prvního nápadu k produktům, které mohou změnit svět. První dron představil francouzský Parrot na CESu před sedmi lety, nyní je Amazon testuje jako náhradu kurýrů. Intelu trvalo pět let, než našel využití pro systém RealSense. Některé novinky z letošního CESu možná doceníme až po roce 2020. My jsme ale vybrali nejlepší produkty, které si budete moci koupit už letos, a u kterých snad nebudete sponzorovat vývoj nehotových produktů. Nejlépe dokázalo inovace a praktický svět využít Lego se stavebnicí Boost. Z velkých firem nejvíce boduje LG se svými OLED obrazovkami. (Pro vstup do fotogalerie klikněte na úvodní fotku.)
 

Právě se děje

Další zprávy