The Old Republic se v žebříčku prodejnosti propadá

Adam Pešek
4. 1. 2012 5:37
Dlouho očekávané onlinovce ze světa Star Wars se už v druhém týdnu příliš nedaří. V britském žebříčku prodejnosti se The Old Republic propadlo téměř o třicet míst
Star Wars: The Old Republic screenshot
Star Wars: The Old Republic screenshot | Foto: BioWare

Onlinovka Star Wars: The Old Republic se měla stát hitem, a narušit tak současnou dominanci hry World of Warcraft, respektive taková byla přání vývojářů. Po prvotním úspěchu se však titul v britských žebříčcích prodejnosti propadl z desáté pozice o téměř třicet míst níž.

Velkolepé MMORPG je jednou z vůbec nejdražších her současnosti a mezi hráči se těšilo velkým očekáváním. Ty se projevily v už prvním týdnu po uvedení, kdy si titul pořídilo více než milion lidí. Namísto dalších vzestupných tendencí ale prodeje klesly.

Narušení dosavadního monopolu vývojářského studia Blizzard na poli online her (World of Warcraft) tak zatím zůstává jen přáním společností BioWare a Electronic Arts, jež stály za vývojem The Old Republic.

Nicméně masivní selhání, jako tomu bylo v případě téměř zapomenutého titulu Star Wars: Galaxies, se zatím nekoná. Galaxies se v roce 2003 navzdory pozitivnímu přijetí kritikou mezi hráči neuchytilo a jeho servery koncem loňského roku ukončily činnost.

Aktuálnímu britskému videohernímu žebříčku prodejnosti Chart-Track aktuálně kraluje Fifa 12, následovaná střílečkami Modern Warfare 3 a Battlefield 3.

 

Právě se děje

Další zprávy