Televize od Samsungu budou podporovat cloudové hry

tl
14. 6. 2012 7:09
Televize od Samsungu začnou podporovat cloud gaming a chtějí konkurovat konzolím
Dělníci připravují na veletrhu CES 2012 stánek firmy Samsung
Dělníci připravují na veletrhu CES 2012 stánek firmy Samsung | Foto: Reuters

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung se začal zabývat herním průmyslem a rozhodl se konkurovat velké herní trojce, Sony, Nintendu a Microsoftu.  Na rozdíl od nich ale nechce vyrábět žádné drahé konzole, ale hráče bude lákat na cloudovou službu od firmy Gaikai, kterou zpřístupní na svých vybraných televizorech.

Cloud jménem Gaikai

Díky Gaikai bude na televizorech možné hrát graficky náročné hry bez jakéhokoliv výkonného hardwaru. Celé vypočítávání a dokreslování hry probíhá na vzdálených serverech poháněných těmi nejlepšími grafickými kartami od Nvidie a obraz hry je potom do televizoru přenášen jako video.

Jediné, co potom člověk ke hraní potřebuje, je kvalitní připojení k internetu. Příjemné také je, že k televizi si hráči nemusí dokupovat žádné speciální příslušenství. Se službou bude kompatibilní každý ovladač, který lze připojit skrze USB.

Porazí konzole?

Samsung tuto službu chystá pro své televizory řady 7000 spustit v nadcházejících týdnech a údajně má už pro hráče kolem čtyřiceti her připravených k streamování. Gaikai sice už funguje na více zařízeních, jako například na televizích od LG, Samsung má ale s cloudovými hrami velké plány.

Podobný princip jako Gaikai využívá i služba OnLive, která hry streamuje už od roku 2010. Protože díky cloud gamingu nemusí uživatelé kvůli novým hrám neustále kupovat výkonnější hardware, šíří se názory, podle kterých by v budoucnu mohl vytlačit herní konzole a PC ze hry.

--------------------------------------------------------------------------------

Máte rádí televize Samsung? 

 

Právě se děje

Další zprávy