Telefon od Amazonu má změnit trh. Porazí iPhone?

tl
11. 7. 2012 12:22
Telefon od Amazonu nebude tak levný jako Kindle Fire

Trh se smartphony je zatím rozdělen na iPhony a telefony s Androidem, přičemž ty druhé vyrábí převážně Samsung a zbytek si dělí firmy jako HTC nebo LG. Nyní to vypadá, že by stávajícími poměry mohl zatřást další hráč, a to americký Amazon.

Podle serveru Bloomberg.com se totiž tento prodejce čteček elektronických knih chystá vytvořit svůj vlastní telefon a chce s ním následovat úspěch svého tabletu Kindle Fire. Tomu se totiž nejenom díky příznivé ceně podařilo stát se nejprodávanějším tabletem s Androidem.

Amazon chce pořádný mobil

Mobily by pro Amazon měl vytvářet čínský Foxconn, který už vyrábí například iPhony pro Apple. Telefon od Amazonu by na rozdíl od Kindle Fire neměl patřit do té nejlevnější kategorie. Americká firma chce údajně vytvořit silný smartphone s pořádným hardwarem, který bude schopný skutečně konkurovat iPhonům i dražším Androidům.

Telefon bude nejspíše dodáván s upravenou verzí systému Android, díky které se uživatelé co nejsnáze dostanou k obsahu dostupnému v obchodě od Amazonu. Právě na obsahu, tedy knihách, časopisech nebo filmech, Amazon nejvíce vydělává. Svůj tablet Kindle Fire tak prodává za výrobní cenu a veškeré zisky těží z prodeje svého obsahu. Jestli tuto obchodní strategii zvolí i u své telefonu zatím ale jisté není.

 

Právě se děje

Další zprávy