Telefon CloudMobile od Aceru míří do obchodů

tl
3. 9. 2012 8:01
Acer chce s novým CloudMobile proniknou na trh s telefonu. Zatím se mu to nedařilo
Smartphone značky Acer.
Smartphone značky Acer. | Foto: Aktuálně.cz

Na letošním ročníku veletrhu IFA, který se konal v Berlíně, byly představeny nejnovější modely tabletů a telefonů většiny nejvýznamnějších výrobců. Nechyběl mezi nimi ani Acer, který návštěvníkům veletrhu ukázal svůj nový high-endový smartphone CloudMobile S500.

Acer se zatím na trh s mobilními telefony příliš neprodral. Většina jeho smartphonů působila poměrně špatným dojmem, moc se neprodávala a navíc se většinou ani nedostala na evropský trh. Nový CloudMobile by měl tuto skutečnost podle Aceru změnit, protože se údajně vyrovná i takovým konkurenčním telefonům, jako je iPhone 4S nebo Samsung Galaxy S3.

Jemný displej a dvě jádra

Tvůrci CloudMobile se řídili současnými trendy a telefon vyrobili s velkým displejem o úhlopříčce 4,3 palce. Design telefonu je poměrně originální, kombinuje zaoblené prvky oválu s ostrými hranami. IPS displej telefonu má rozlišení 1280x720 bodů a je tedy o něco jemnější, než displej iPhonu 4S.

Telefon je vybaven operačním systémem Android 4.0, který je doplněn drobnými vylepšeními od Aceru. O správné fungování systému se stará dvoujádrový procesor s taktem 1,5GHz, který je podporován 1GB operační paměti. Jak už z názvu telefonu vyplývá, v telefonu je přítomna i nová cloudová služba od Aceru, která ale v České republice zatím není dostupná. Telefonu samozřejmě nechybí ani 8 megapixelový fotoaparát s LED diodou.

Do prodeje by se v Evropě Acer CloudMobile měl dostat už v průběhu září. Kolik bude přesně stát a zda bude dostupný i u nás zatím jisté ale není.


 

 

Právě se děje

Další zprávy