Team Fortress 2 - tipy a triky

Ondřej Drebota
16. 10. 2007 0:00
Několik rad, jak hrát Team Fortress 2
Foto: Hratelně.cz

SPECIÁL: Half-Life 2: The Orange Box

Všechny aspekty hry jsme si probrali v dojmech z hraní bety, případně v recenzi. Nicméně nováčkům na bitevním poli by se mohlo hodit několik rad ke každému povolání. Tady jsou:

Odstřelovač - Držte se mého rozdělení povolání. Nemá cenu se hnát s odstřelovačem do první linie. Vaše místo je vzadu, nejlépe na co největším prostranství.

Medik - Jako medik si vyberte buď těžkotonážníka nebo vojáka a těch se držte jako klíště. Před nepřátelskými střelami se kryjte za jejich tělo nebo za roh. Vyplatí se také podívat se, který z hráčů hrající za tato povolání je nejlepší a pomoci jemu. Získáte tak pro sebe více bodů.

Inženýr - Jako inženýr stavte věže tak, aby byly v úhlu, kdy bude jejich zničení činit soupeři největší potíže. Pozor také na to, že věže mají jen určitý dostřel.

Těžkotonážník - vyřvěte si medika, ačkoliv to vypadá divně, sám moc nezmůžete. S ním pak jděte kosit, přičemž on vás bude za vašimi mohutnými zády léčit.

Voják - Naučte se rocket jump (střelení rakety pod nohy a výskok), což vám umožní zaútočit na nepřítele z nečekaných míst. Soupeřům střílejte též pod nohy, když je totiž netrefíte, zraní je alespoň výbuch.

Špión - Nic neuspěchejte. Dostaňte se za bojovou linii a pak přiběhněte jako posila. Volejte na medika abyste ho dostali k sobě a pak ho zlikvidujte.

Skaut - Vaší zbraní je rychlost. Není slabostí utéct z boje a tak toho využívejte.

Plamenometčík - Neběhejte bezhlavě. Kempovat za rohem, schovávat se a nechat přijít nepřítele na blízko je ta správná taktika. Naučte se rychle přepínat na brokovnici a nebojte se jí používat.

Demoliční specialista - Naučte si krýt ústup pomocí ježků a pořádně si osvojte dolet granátů pod různými úhly náklonu.

 

Právě se děje

Další zprávy