Tajemný Google tablet bude velký jako Kindle Fire

tl
15. 6. 2012 7:26
Dlouho očekávaný tablet od Googlu příjde na konci června. Bude i Android 5.0?
Foto: TABLETS-PLANET.COM

V prosinci loňského roku se v rozhovoru pro jedny italské noviny ředitel společnosti Google, Eric Schmidt, chlubil tím, že jeho firma do půl roku přijde s vlastním špičkovým tabletem, který bude schopný konkurovat iPadu.  Půl roku už od té doby uplynulo a po internetu se šíří čím dál více zpráv, jak to s tím tajemným tabletem nakonec bude.

Nexus s Asusem

Poslední a zatím asi nejvěrohodnější zpráva mluví o tom, že na tvorbě tabletu Nexus bude Google spolupracuje s firmou Asus. Tvrdí to údajný zástupce této firmy, který si ale bohužel nepřál být jmenován. Nicméně i přesto je velice pravděpodobné, že tato informace je pravdivá, a že Asus na tabletu skutečně pracuje.

Spolupráce s Asusem by Googlu mohla skutečně přinést ten špičkový tablet, o kterém v prosinci mluvil Eric Schmidt, protože Asus už má za sebou pár hezkých kousků, jako například výborný Transformer Prime.

Bude i Android 5.0?

O samotných specifikách tabletu se toho ale zatím moc neví. Hovoří se o tom, že by měl mít procesor Tegra 3, sedmipalcový displej a možná by s ním mohl přijít i nový Android 5.0. Jeho cena by se měla pohybovat poměrně nízko mezi 150 a 250 dolary, čímž by konkuroval současně neprodávanějšímu tabletu s Androidem, Kindle Fire od Amazonu.

Představení nového tabletu bychom se měli dočkat během letošní Google I/O konference, která se koná na konci tohoto měsíce v San Franciscu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Které tablety jsou nejlepší?

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy