Tablet od Googlu má přijít už v dubnu a stát 200 dolarů

Jan Kovalík
26. 2. 2012 21:53
Velikostí a cenou se bude podobat Kindle Fire, ovšem má mít lepší obrazovku
Foto: TABLETS-PLANET.COM

Plány Googlu na výrobu vlastního tabletu, o kterých se bývalý šéf firmy Eric Schmidt zmínil poprvé v prosinci loňského roku, nabírají reálné obrysy.

Podle informací serveru CNET má tablet značky Google, běžící na operačním systému Android 4 "Ice Cream Sandwich", dorazit do výroby již v dubnu.

Lepší Kindle Fire

CNETu to potvrdil analytik společnosti DisplaySearch Richard Shim, který uvedl, že se bude jednat o sedmipalcový talbet s rozlišením obrazovky 1280x800 pixelů, který bude k dostání za 199 dolarů. Velikostí i cenou tedy shodný s úspěšným tabletem Amazon Kindle Fire, jehož displej ovšem dosahuje rozlišení jen 1024x600. Kindle Fire běží na upravené verzi Androidu 2.3 "Gingerbread".

Ve čtvrtém kvartálu se Amazonu podařilo prodat přes pět milionů Kindle Fire.

Přesná podoba tabletu zatím není známá, ale dá se předpokládat, že Google využije zkušeností Motoroly, kterou loni koupil, a která již vyrábí tři verze svého tabletu Xoom.

Vlastní ekosystém

Android, operační systém Googlu již dnes běží na desítkách tabletů různých výrobců jako Asus, HTC nebo Samsung, své vlastní zařízení ale firma postrádá.

S vlastním hardwarem by tak i Google mohl zákazníkům nabídnout komfort firemního ekosystému, který zaručuje komplexní řešení a kvalitu harmonicky propojeného hardwaru, softwaru a cloudových služeb po vzoru Applu a nyní i Microsoftu, který ve spolupráci s finskou Nokií konečně uvedl na trh chytré telefony se systémem Windows.

 

Právě se děje

Další zprávy