Tablet a vlastní sociální síť. Takové bude nové Wii U

tl
7. 6. 2012 15:59
Nintendo chce zákazníky nalákat na nový způsob ovládání či sociální síť
Foto: Nintendo

To, jak nová herní konzole Wii U vypadá, víme už přibližně rok. Na své tiskové konferenci v rámci veletrhu E3 ale Nintendo už ukázalo, co všechno bude s novým Wii možné.

Nejzajímavějším prvkem konzole je její hlavní ovladač v podobě tabletu, který kromě klasických směrových tlačítek disponuje také dotykovým displejem s úhlopříčkou 6,8 palce. Stejně jako ovladače původního Wii z roku 2006 je i ten nový vybaven dotykovými senzory, kterých při hraní často využívá. Novinkou je ale podpora NFC technologie pro bezkontaktní výměnu informací.

Hry i ovladač z Xboxu

K Wii U bude ještě k dispozici další ovladač, který bude velice podobný gamepadům Xboxu, díky kterému si hráči pohodlněji zahrají hry z konzolí PlayStation 3 nebo Xbox 360, které byly předělány pro Nintendo.

Her nám Nintendo na nové Wii slibuje spousty, zatím jsme jich zas tolik neviděli. Z těch převedených byly zatím oznámeny například Assassin's Creed 3 nebo Batman: Arkham City, ale fanoušci Nintenda se nepochybně těší na nové verze legendárních her jako Mario či Zelda. Chybět samozřejmě také nebudou nové pohybové hry, jako bylo Wii Fit nebo Wii Sport, a hráči tak budou moct znovu u televize shodit spousty kalorií.

I když možná na Wii U nakonec opravdu spousty her dorazí, z jejich grafickým provedením to asi moc slavné nebude. Od Nintenda sice nikdo žádné zázraky neočekával, podle prozatímních ukázek to ale vypadá, že grafická podoba her na nové Wii nedosahuje ani kvalit současných konzolí od Sony a Microsoftu.

Sociální síť pro Wii i telefony

Dalším vylepšením má být nová sociální síť, kterou pro Wii Nintendo vytvořilo. Jmenovat se bude Miiverse a kromě komunikace mezi hráči bude sloužit i ke sdílení obrázků a dalších dat.  V budoucnosti chce Nintendo tuto službu zpřístupnit i pro další zařízení, například smartphony.

Do prodeje se Nintendo Wii U dostane před letošními Vánoci. Cena nové konzole zatím oficiálně stanovena nebyla.

--------------------------------------------------------------------------------

Herní konzole pro vás.

 

Právě se děje

Další zprávy