Soud otočil. Samsung Galaxy Tab se může znovu prodávat

tl
8. 10. 2012 18:09
Americký soud obnovil prodej tabletu Samsung Galaxy Tab. Apple ale žaluje dál
Foto: SAMSUNG.COM

Ve vleklých patentových sporech mezi Applem a Samsungem sice vede spíše americká firma s nakousnutým jablkem ve znaku, nyní se ale Samsung může radovat z úspěchu.

Kalifornský soud, který na konci června zakázal prodej tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1 ve Spojených státech, totiž vyhověl odvolání jihokorejského výrobce a dovolil, aby se sporný tablet znovu vrátil na pulty amerických obchodů. Apple ale nadále trvá na tom, že Samsung při tvorbě svého tabletu Galaxy Tab okopíroval design jeho iPadu.

Tento soudní spor je pouze malou částí patentové války mezi Samsungem a Applem. Obě firmy se navzájem obviňují z porušování patentů hned v několika zemích světa. Soudní bitvy probíhající na půdě USA ale patří k těm nejsledovanějším.

Apple žaluje dál

Jedno z nejvýznamnějších rozhodnutí padlo v průběhu srpna, kdy soud rozhodl v neprospěch Samsungu, který následně musel Applu vyplatit jednu miliardu dolarů. Toto vítězství ale Applu nestačilo a proto soudům předložil další žaloby a požadavky na zákaz prodeje hned několika zařízení od Samsungu.

Je nutné podotknout, že obnovení prodeje tabletu Galaxy Tab 10.1 je pro Samsung spíše vítězstvím symbolickým, protože už se dlouho nejedná o nejšpičkovější zařízení a Samsung proto během zákazu jeho prodeje nepřicházel o příliš velké zisky. Nicméně v období před Vánoci se Samsungu nepochybně další tablet na trhu hodit bude.

 

Právě se děje

Další zprávy