Sony zkouší něco nového. Dvacetipalcový tablet

tl
18. 10. 2012 10:16
Od příštího týdne začně Sony prodávat obří tablet. Bude sloužit hlavně pro zábavu
Foto: trustedreviews.com

Nový operační systém Windows 8 bude určen především pro dotykové displeje a výrobci hardwaru tomu své stroje řádně přizpůsobují. Příchod Windows 8 tak přinese celou řadu nových tabletů, kříženců ultrabooků s tablety nebo běžných počítačů s dotykovými displeji. Společnost Sony se ale rozhodla, že zkusí něco nové a vytvořila nové zařízení Vaio Tap 20, které je hybridem tabletu s All-in-One PC.

Přerostlý tablet na hry i práci 

Vaio Tap 20 je v podstatě obrovský tablet s úhlopříčkou displeje dvacet palců a rozlišením 1600x900. Uvnitř zařízení nalezneme procesor Intel z řady Core i3 (prodávat se budou i verze s i5 a i7), 4GB operační paměti, harddisk s kapacitou 1TB a integrovaný grafický čip Intel HD 4000. Počítač Vaio Tap váží okolo 5 kilogramů a jeho baterie by měla vydržet až 4 hodiny videa.

Sony svojí novinku prezentuje především jako zábavný stroj pro celou rodinu. Vaio Tap může ovládat až deset prstů najednou, díky čemuž si s ním může hrát i více osob najednou. K počítači je dodávána i bezdrátová myš s klávesnicí, lze ho tedy využívat i pro klasické pracovní účely.

Sony Vaio Tap 20 se začne prodávat souběžně s Windows 8 od 26. října za cenu 880 dolarů, což je přibližně 20 tisíc korun i s daní.

 

Právě se děje

Další zprávy