Sony začalo prodávat herní 3D obrazovku

Adam Fiala
16. 11. 2011 10:02
Je na čase přesunout hry z plochy do prvotřídního 3D zážitku
Foto: Games Beat

Nejnovější obrazovka vytvořená speciálně pro herní zážitek ve třetím rozměru má úhlopříčku dvacet čtyři palců (61 centimetrů). Sony ji uvedlo na trh v neděli třináctého listopadu. Obrazovku přitom hráč užije jak ve spojení s konzolovými hrami, tak při klasickém připojení ke stolnímu počítači. K tomu slouží tři přípojky umožňující vysoké rozlišení (dvakrát HDMI). V zakoupeném balení se nachází také jeden pár 3D brýlí. Byla by škoda si za dalších sedmdesát dolarů nepořídit další.

Ve 3D si spolu bez problémů zahrají dva

Výraznou předností technologie od Sony je funkce SimulView, ta by mohla napomoc prodejnosti. Umožňuje, aby se hraní zúčastnili dva uživatelé. V klasickém pojetí 2D se multiplayer v rámci jednoho zařízení řešil rozdělením obrazu na horní a dolní pruh, každý určený pro jednoho hráče. Díky polarizaci 3D brýlí se pro každého hráče nyní promítá vlastní obraz, záleží, jestli je hráč vlevo nebo vpravo, a tak mají pro sebe vždy režim celé obrazovky. Nezbývá než připojit pořádný herní stroj.

K displeji je přibalená zkušební videohra

Z technických parametrů je dobré uvést, že obrazovka typu LCD pracuje v režimu Full HD (1920×1080). Podstatné ovšem je, jakou frekvenci zvládá. Oficiální čísla udávají 240 Hz, což znamená 240 snímků za sekundu. Zaručuje to plynulý a realistický obraz, kterému to ve 3D bude slušet. Na zkoušku poslouží drsná závodní hra MotorStorm Apocalypse 3D na Blu-ray, které je obsažena v prodávaném balíku.

 

Právě se děje

Další zprávy