Sony ukázala nové smartphony, Xperia S a Xperia Ion

David Slížek
10. 1. 2012 16:20
Svou řadu chytrých telefonů na veletrhu CES 2012 představila i firma Sony, tentokrát už bez přívůastku Ericsson ve jméně.
Sony Xperia Ion
Sony Xperia Ion | Foto: Sony

Kdo nevyrábí smartphony, jako by nebyl. Svou řadu chytrých telefonů na veletrhu CES 2012 představila i firma Sony.

Sony Xperia Ion je high-endový model s podporou vysokorychlostního připojení LTE (v USA se bude prodávat exkluzivně u operátora AT&T).

Nabízí velký 4,6 palcový display s HD rozlišením 1280 x 720 pixelů. HD jsou také oba fotoaparáty - zadní s 12 megapixely, LED bleskem, rozpoznáváním obličeje a dalšími funkcemi, i ten přední, který umí nahrávat video v rozlišení 720p.

Telefon pohání dvoujádrový processor s taktem 1,5 GHz a nabízí 16 GB interní paměti nebo HDMI konektor. Ion běží na Androidu 2.3, ale Sony slibuje update na Android 4 v druhém pololetí letošního roku.

Xperia S

Sony Xperia S
Sony Xperia S | Foto: Sony

Druhým modelem je o něco skromnější Sony Xperia S, která nabídne 4,3 palcový display s HD rozlišením 1280 x 720 pixelů. Smartphone má také dvoujádrový processor s taktem 1,5 GHz a nabízí až 32 GB interní paměti.

Hlavní fotoaparát má také rozlišení 12 megapiselů a Sony se chlubí jeho rychlostí - přepnutí z pohotovostního režimu k focení prý zvládá do 1,5 vteřiny.

Xperia S má i NFC chip a stejně jako Ion běží na Androidu 2.3, s plánovaným updatem na Android 4 v druhém pololetí letošního roku.

Tip: Datarama o veletrhu CES 2012 v Las Vegas informuje přímo z místa! Máte pro nás tipy, na co se zaměřit? Přání, co byste chtěli vědět? Napište nám do diskuse pod článkem, na Facebook, na Twitter nebo na Google+.

 

Právě se děje

Další zprávy