Sony poprvé bez Ericssonu představila designové Xperie

David Slížek
27. 2. 2012 14:05
High-endové modely představila Sony už v lednu, teď vsadila spíš na design
Sony Xperia P
Sony Xperia P | Foto: Sony

Zatímco barcelonský veletrh Mobile World Congress plní čtyřjádrové telefony podporující vysokorychlostní sítě LTE, Sony vsadilo spíš na design.

Na první velké akci pod samostatnou značkou Sony firma představila dva nové modely z řady NXT - Xperii U a Xperii P, které doplňují na CES 2012 představené high-endové modely Xperia S a Xperia Ion.

Vsadila přitom na zajímavý design, ozvláštněný průhledným proužkem ve spodní části těla smartphonu, který se zbarvuje při příchozích hovorech nebo zprávách.

Xperia P a Xperia U

Xperia P má display o velikosti 4 palce a rozlišení 960 x 450 pixelů vybavený novou technologií WhiteMagic, která má podle Sony přinést jasnější obraz. V těle mobilu tepe dvoujádrový procesor o taktu 1 GHz a pro data je určeno 16 GB prostoru.

Telefon je vybaven NFC chipem pro bezkontaktní výměnu dat, má 8 megapixelový fotoaparát a poběží na operačním systému Android 2.3 Gingerbread (update na Ice Cream Sandwich je v plánu v druhém čtvrtletí).

Sony Xperia U
Sony Xperia U | Foto: Sony

Kompaktnější a méně vybavenou Xperii U Sony prezentuje jako telefon určený pro zábavu. Má diplay o velikosti 3,5 palce (854 x 480 pixelů), 5 megapixelovou kameru, 8 GB paměti a prostorový zvuk.

Oba nové telefony se začnou prodávat v druhém čtvrtletí letošního roku. Kompletní oznámení Sony si můžete přečíst zde.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy