Sony Ericsson Xperia arc S nabízí 3D zážitky

Adam Fiala
11. 11. 2011 6:50
Vylepšený model Xperia arc od Sony Ericsson má procesor o frekvenci 1,4 Ghz
Foto: SonyEricsson.com

Při pořízení smartphonu značky Sony Ericsson Xperia Arc S se dá spolehnout, že nezklame svou hbitostí. Díky Scorpion procesoru  s frekvencí 1,4 Ghz reaguje plynule a nedělají mu problémy ani náročnější procesy. Zvláštností, která by někoho mohla přesvědčit ke koupi, je možnost pořizovat panoramatické snímky v trojrozměrném zobrazení. Výsledné fotky pak snadno díky propojení přes HDMI kabel promítnete na 3D televizoru nebo po jednotlivých snímcích na klasickém. Při tloušťce 8,7 mm patří k tenkým modelům a díky lehkému prohnutí padne při telefonování k obličeji.

Oceněný display

Svůj přínos na trhu s mobilními telefony má i zásluhou displeje, který dokonce obdržel ocenění European Camera Phone 2011-2012. Obrazovka s úhlopříčkou 4,2 palce a s technologií Reality Display poháněnou přes Mobile Bravia nabízí oslnivý obraz. V recenzi na Engadget.com píše Mat Smith: „V poslední době to dělají snad všichni výrobci telefonů. Vezmou poslední a nejlepší model, dodají pár technologických vylepšení, vrazí do názvu extra S a nedočkavému publiku ho dají šest měsíců po uvedení originálu. Obrazovka zvládá ostré detaily a bohatou barevnost. I když dělá, co může, nemůže se srovnávat se schopnostmi obrazovky Super AMOLED plus. Možnost pořizovat 3D panoramata se stane způsobem, jak párkrát zapůsobit na nějaké party, těžko se však stane běžně používaným doplňkem."

Seženete v Čechách

Telefon využívá operační systém Android, verzi 2.3.4. Kdo vlastní původní model bez písmene S v názvu, asi si vystačí s pouhým naistalováním novější verze OS. Jak ukazují recenze, podstatných novinek je minimum. Chytrý telefon od Sony Ericsson je k dostání i na našem trhu v pěti barevných variantách od první poloviny října. Ceny se pohybují kolem devíti tisíc.


 

Právě se děje

Další zprávy