Služba Google Now už je přistupná i pro iPhone

tl
3. 5. 2013 16:00
Google Now jde do boje s asistentem Siri
Anthony Fletch from Paris poses with his iPhone 5 after being the first customer at an Apple store in Paris September 21, 2012. Apple Inc's iPhone 5 hit stores around the globe on Friday, with fans snapping up the device that is expected to fuel a huge holiday quarter for the consumer giant. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE - Tags: BUSINESS TELECOMS) Published: Zář. 21, 2012, 9:20 dop.
Anthony Fletch from Paris poses with his iPhone 5 after being the first customer at an Apple store in Paris September 21, 2012. Apple Inc's iPhone 5 hit stores around the globe on Friday, with fans snapping up the device that is expected to fuel a huge holiday quarter for the consumer giant. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE - Tags: BUSINESS TELECOMS) Published: Zář. 21, 2012, 9:20 dop. | Foto: Reuters

Služba Google Now je dostupná už i pro telefony iPhone a tablety iPad. Na platformě iOS se tak přímo střetává s inteligentním asistentem Siri, kterého Apple uvedl společně s vydáním iPhonu 4S.

Now pro iOS není přístupná jako samostatná aplikace a některé její funkce jsou částečně omezeny, což je způsobeno uzavřeností systému od Applu. Pro zpřístupnění služby Now musejí mít uživatelé iOS staženou nejnovější verzi aplikace Google Search, jíž je Now nyní součástí.

Pro Google byl příchod Now pro iPhony a iPady klíčový. Uživatelé systému iOS totiž přestávají využívat jeho internetový vyhledávač a na místo toho používají službu Siri, která veškeré informace vyhledává za ně. 

I když je Siri hojně využívaná a populární, Google si přesto myslí, že uživatelé iPhonů mají důvod k jeho službě přejít. Now se podle něj totiž na rozdíl od Siri umí učit informace o uživatelích a v praxi toho tak zvládne mnohem více.

Now například analyzuje minulá vyhledávání na internetu a zjišťuje tak, o co se uživatel zajímá a následně ho upozorní na zajímavý koncert, výstavu či nový film. Každé ráno také nabídne předpověď počasí či aktuální dopravní situaci, večer zase vybere nejlepší restaurace v okolí.

Now sice umí být užitečným nástrojem pro zjednodušení každodenního života, řada uživatelů se ale této službě raději vyhýbá, protože jim podle nich sbíráním dat a neustálým zjišťováním polohy ohrožuje soukromí.

Příchod Google Now pro platformu iOS může být každopádně dobrou zprávou jak pro uživatele Androidu, tak pro fanoušky iPhonů a iPadů. Je totiž pravděpodobné, že Google s Applem se budou nyní snažit svoje služby ještě vylepšit, aby zabránily přechodu svých uživatelů ke konkurenci. 
 

 

Právě se děje

Další zprávy