Slipknot válí ve hře Rock Band 3 na Playstation

Adam Fiala
5. 10. 2011 22:14
Konzolová hra Rock Band 3 nabídne nové písně od metalové kapela Slipknot
Obal posledního alba od Slipknot.
Obal posledního alba od Slipknot. | Foto: Aktuálně.cz

Hudební konzolová hra Rock Band s pořadovým číslem tři se počítá mezi tituly typu Guitar Hero, které majitelům Xbox 360, Wii, Nintenda DS a PS3 umožňují proměnit se v rockové idoly a vyzkoušet si, jestli svým vzorům stačí a po jejich boku si zopakovat jejich nejlepší a nejúspěšnější šlágry. V současnosti se repertoár, který Rock Band 3 nabízí, rozroste o nové kusy a radost budou mít hlavně příznivci metalu všeho druhu. Do hry vstupuje kapela Slipknot a mezi písněmi dostupnými jako DLC balíček se vyskytují Left Behind, Pulse of the Maggots, Snuff a Wait and Bleed.

Americká metalová kapela datuje svůj vznik do poloviny devadesátých let. Rozvoj to byl bouřlivý, lidé přicházeli a odcházeli, na úplném počátku stála dvojice Anders Colsefini a Shawn Crahan. Colsefini sice zmizel s nástupem Coreyho Taylora, ale až poté začala kapela získávat svou tradiční image, která se projevuje nekompromisními texty, ale hlavně způsobem prezentace. Zahrnuje nevšední kostýmy nebo číselná označení každého člena kapely. Osmičlenná hudební formace utrpěla v květnu letošního roku ztrátu, když zemřel baskytarista Paul Gray. Nahradil ho Donnie Steele a do budoucna by kapela mohla své fanoušky potěšit už pátým albem.

Rock Band 3 se na trh s konzolovými hrami dostal v říjnu loňského roku, ale samotnou koupí legrace neskončila. Podobně jako nyní se Slipknot, nabízí vývojář Harmonix Music Systems ke stažení nové a nové hity. Na soundtracku hry se nachází 83 písní, ale celkový počet hudebního obsahu představuje více než dva tisíce kousků. Ovládat přitom můžete kytaru, basu, bubny a klávesy, odvážnější mohou zapojit i hlasový doprovod.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

 

Právě se děje

Další zprávy