Sledování 3D televize bez brýlí? S LG to jde

Adam Fiala
13. 12. 2011 9:40
Vedle dvacetipalcové 3D televize přinese příští rok i pětadvacetipalcovou verzi DX2500 přístroje od LG
Zdroj: Techtorial
Zdroj: Techtorial | Foto: Aktuálně.cz

Ještě nedávno byly 3D televizory výstřední záležitostí bohatších. Nyní se televize podporující zobrazení ve 3D stávají běžnou nabídkou obchodů, cenově jsou dostupné už od dvaceti tisíc korun. Mnohým však mohou vadit stereoskopické brýle, které jsou nezbytnou součástí sledování 3D. Jsou nepohodlné už v kině a v domácnosti taktéž nepředstavují žádný med. LG vypustilo v polovině roku na trh televizor DX2000, který umožnil sledování 3D videa bez brýlí. Nyní přichází jeho větší varianta.

Pětadvacet palců 3D zábavy

3D televizor od LG s označením DX2500 disponuje širokoúhlou obrazovkou o úhlopříčce pětadvaceti palců (63,5 cm). Korejský výrobce tak přichází s televizorem, díky kterému bude 3D mnohem lepší. Předchozí model měl jenom 20 palců. Každý, kdo sleduje 3D, ví, že výhodnější je při televizním sledování větší obrazovka, která diváka lépe pohltí. Televizor nepotřebuje speciální brýle, využívá technologii sledování očního pohybu.

Televizor vás má na očích

Malá kamera umístěná na televizoru sleduje pozici hlavy a pohybu očí. Tomu uzpůsobuje zobrazovaný materiál, aby ošálil náš zrak a vzbudil trojrozměrný dojem. Osoba se může pohybovat kolem televizoru a ten automaticky přenastavuje hodnoty zobrazení. Stejně tak umožňuje přístroj konvertování 2D do 3D. V domovské Koreji se prodává za půl druhého tisíce dolarů a do zbytku světa zavítá během roku 2012.

 

Právě se děje

Další zprávy