Skype a Facebook hlásí ještě bližší spolupráci

Adam Fiala
24. 11. 2011 1:27
Když máte Facebook i Skype, nebylo by jednodušší používat jen jedno? Skype zavedl sledování přátel na sociální síti
Logo Skype. Ilustrační snímek.
Logo Skype. Ilustrační snímek. | Foto: Reuters

Integrování videohovorů do Facebooku prostřednictvím sítě Skype jsme se už dočkali. Novinku oznámil Mark Zuckerberg na začátku léta a od té doby se stihla v zákoutích nejrozsáhlejší sociální sítě uhnízdit.

Aby neskončilo u jednostranného partnerství, nyní přišla řada na Skype. Ten v nedávné době vypustil do internetového světa aktualizovanou verzi programu (5.7 Beta pro Windows a 5.4 Beta pro Mac). Do struktury programu byl vpuštěn Facebook a člověk tak získá hned druhou příležitost kontrolovat přátele na síti, zda jsou online.

Mít všechny přátele na Skypu

Společnost Skype odkoupil v polovině roku softwarový obr Microsoft a tímto způsobem se propojuje s úspěšným internetovým projektem. Idealistickým cílem je umožnit užší vazbu se všemi přáteli, tedy i těmi, kteří nevlastní Skype. V programu se objevila zvláštní záložka, do níž stačí zadat původní přihlašovací údaje na Facebook a na uživatele vyskočí klasický přehled všech přátel, se kterými pak může chatovat, volat nebo vést videohovor. Program neopomíná ani na aktualizované statusy.

Videochat kdekoli

Největším překvapením pak je, že Skype přichází s podporou facebookového rozhraní až nyní a že společnosti nerozjeli vzájemnou spolupráci oboustrannou adaptací svého uživatelského prostředí. Zatímco na Facebooku získává uživatel pouze nadstavbu klasického chatu, Skype umožňuje mít všechny přátele pohromadě a centralizovat tak místo, z kterého komunikuje.

 

Právě se děje

Další zprávy