Simpsonovi si podmaní i přístroje od Applu

Adam Fiala
27. 2. 2012 7:40
Kultivní žlutá rodinka Simpsnových se objeví na tabletech nebo smartphonech od Applu
Simpsonovi
Simpsonovi | Foto: ČTK

Milovníci žluté rodinky ze Springfieldu Simpsonových mají další důvod k radosti. Ještě nedávno se zdálo, že seriál Simpsonovi skončí, nyní tvůrci oslavují 500. epizodu Simpsonů. Není tak zle, Matt Groening získal svou vlastní hvězdu na chodníku slávy a fanoušci kultovního seriálu nyní získají bezplatně hru.

Hra z kategorie freemium

Vývojář Electronic Arts v nejbližší době uvolní pro přístroje s operačním systémem iOS hru The Simpsons: Tapped Out. Důležité je mít přístup k přístroji od Applu. Jestli je to iPhone, nebo iPad, na tom už nezáleží. Majitelé přístrojů s Androidem si počkají o pár měsíců déle. Hra bude v podstatě bezplatná, ale řadí se mezi tituly tzv. freemium.

Vydavatelé her tak volí střední cestu, protože klasické prodeje počítačových her jinak klesají. Každý si tak může Simpsonovi pořídit zdarma, až v průběhu hraní si může za peníze dokupovat bonusy nebo urychlení vývoje. EA plánuje letos uvést v podobném módu víc titulů, ze Simpsonů by ale rádi měli jeden z největších titulů roku.

Postavte Springfield

Simpsonovi to už v herním průmyslu zkoušeli. Hry se Simpsonovými vystřídaly různé formy - od komiksové stylizace ve 3D, přes čistě digitální animaci až po závodní titul. Aktuální titul by měl zůstat víc věrný ploché animaci, který přizpůsobí ptačímu pohledu. S tvůrci spolupracovali i autoři a američtí dabéři seriálu, aby si hra udržela podobný styl humoru, jaký fanoušci znají ze seriálu. Na začátku hry bude Springfield zdecimován jaderným výbuchem, který způsobil samotný Homer, na uživateli je pak městečko znovu vybudovat.

 

Právě se děje

Další zprávy